Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

37 ročnej žene z Podvysokej zachránili policajti život

37 ročnej žene z Podvysokej zachránili policajti život

Turzovka 07.02.2013 - Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo v noci z pondelka 4. februára na utorok 5. februára oznámenie od 20 ročného muža z obce Podvysoká, okres Čadca. Ten oznámil, že jeho 37 ročná matka odišla z domu na osobnom motorovom vozidle Renault do Turzovky. Prostredníctvom sms správy mu oznámila, že je sklamaná zo vzťahu s priateľom a zjedla rôzne lieky.

Okamžite bolo vyhlásené pátranie po žene, ktorej život bol v ohrození. Do pátrania sa zapojila aj hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka. Policajti počas pátrania využili svoju dobrú osobnú a miestnu znalosť. Prepátrali aj prímestskú časť Turzovka - Hlinené, kde na odľahlej poľnej ceste našli odstavené uzamknuté predmetné vozidlo, v ktorom sedela žena. Bola malátna a takmer nereagovala na oslovenia policajtov.

Okamžite na miesto privolali rýchlu zdravotnícku pomoc. Vo vozidle spozorovali aj prázdne škatuľky od liekov. So ženou neustále komunikovali a žiadali ju o odomknutie vozidla. Nakoniec sa jej po veľkej námahe podarilo vozidlo z vnútra odistiť. Policajti sa naďalej snažili ženu komunikáciou udržať pri vedomí a poskytli jej predlekársku prvú pomoc, až do príchodu zdravotníkov, ktorí ju následne previezli do nemocnice.
Policajti svojím profesionálnym konaním naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili ľudský život, informoval krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 07.02.2013