Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Väčšinu z 1226 napodobenín kondómov z Číny si objednal príjemca z Čadce

Väčšinu z 1226 napodobenín kondómov z Číny si objednal príjemca z Čadce

Čadca 8.03.2017 - Pracovníci Colného úradu (CÚ) Žilina zaistili za minulý rok takmer 5000 falzifikátov. V zásielkach sa dovážali hlavne plastové výrobky na automobily, textil a obuv, označené reprodukciou ochrannej známky. V troch balíkoch našli colníci stovky falošných kondómov a vo vozidle množstvo napodobením mobilov a darčekov pre blízkych. TASR o tom informovala hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková.

Doplnila, že na vyclievacej pošte našli pri kontrole balíkov falzifikáty, ktoré dorazili najmä z Číny, Hongkongu a Singapuru. "Na tomto pracovisku sa častejšie ako v minulosti stretli s falzifikátmi plastových výrobkov na vozidlá rôznych svetoznámych značiek. Veľa bolo aj neoriginálnej športovej obuvi, textilu, mobilov a príslušenstva. Colníci tu zaistili tiež tri zásielky s 1226 napodobeninami kondómov. Väčšinu si objednal príjemca z Čadce. Držiteľ ochrannej známky vtedy jednoznačne potvrdil, že ide o výrobky, ktoré porušujú práva duševného vlastníctva," uviedla hovorkyňa CÚ Žilina.

 
Ďalšie falzifikáty pochádzali z kontrol na domácom trhu. "Najčastejšie išlo o falzifikáty oblečenia, kabeliek, pánskych tašiek a peňaženiek. Colníci zaistili aj dve veľké cestovné tašky mobilov, ktoré v batožinovom priestore vozidla prepravovala vodička rumunskej národnosti. Vyzerali ako originálne výrobky. Až podrobnejším preskúmaním a porovnávaním s viacerými kusmi colníci zistili, že ide o napodobeniny," dodala Chríbiková.
 
Väčšie množstvo značkových kabeliek, šálov, topánok, čižiem a peňaženiek, zabalených v nákupných taškách, našla podľa nej hliadka pri ďalšej kontrole vozidla. "Tieto veci mali potešiť príbuzných na Vianoce. Išlo však o falzifikáty, ktoré neprešli kontrolou a mohli by im viac uškodiť ako pomôcť. Takmer všetok zaistený tovar bol zničený. Len v troch prípadoch sa zistilo, že ide o originálny výrobok a v ďalších troch sa tovar vrátil alebo prepustil adresátovi," uzavrela hovorkyňa CÚ Žilina.

Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 09.03.2017