Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Juraj Janošovský je ďalším kandidátom na župana

Juraj Janošovský je ďalším kandidátom na županaBRATISLAVA 27. augusta (WEBNOVINY) - Spoločným kandidátom strany Úsvit a Združenia robotníkov Slovenska na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja v novembrových voľbách je Juraj Janošovský. Agentúru SITA o tom dnes informoval predseda strany Úsvit Ivan Hopta. Pre jeho kandidatúru budú obidve politické strany hľadať podporu aj u ďalších neparlamentných ľavicových strán, respektíve občianskych združení ľavicového zamerania.

Päťdesiatšesť ročný Juraj Janošovský z Bratislavy nie je členom ani jednej z týchto politických strán, ale je ich priaznivcom a podporovateľom. Podľa Hoptu má skúsenosti s novinárčinou i politikou a je známy z mládežníckeho hnutia a z politického života pred i po prevrate v roku 1989. Okrem iných občianskych združení je členom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a Slovenského syndikátu novinárov. V roku 2004 bol vymenovaný ministrom spravodlivosti za znalca v odbore stavebníctvo. Cieľom Janošovského je priniesť do práce kraja viac zdravého sedliackeho rozumu a menej bombastických projektov. Volebným heslom jeho kandidatúry je: Aby peniaze slúžili ľuďom a nie ľudia peniazom. Prioritami volebného programu je snaha, aby dobrí učitelia, lekári a zdravotníci pomáhali obyvateľom kraja a nehľadali uplatnenie v zahraničí či v podnikaní, a naopak, aby hlupáci odchádzali z funkcií.

V novembrových voľbách na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja sa tak zatiaľ stretnú traja kandidáti. Ako prvý oficiálne ohlásil kandidatúru poslanec Národnej rady SR Pavol Frešo, po ňom aj súčasný župan Vladimír Bajan.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 27.08.2009 | Čitateľov: 622