Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Víťazom hokejbalového turnaja Hbc Třinec

Víťazom hokejbalového turnaja Hbc Třinec

Počas víkendu (28.-30.8.2009) sa uskutočnil jubilejný 10. ročník hokejbalového turnaja o pohár primátora mesta Čadca 2009. Na hokejbalovom ihrisku v Čadci predstavilo dohromady 12 mužstiev. Tieto boli rozdelené do štyroch základných skupín. Do vyraďovacích súbojov postúpili prvé dve mužstvá v skupinách. Zo štvrťfinále do semifinále postúpili mužstvá HBK KNM, Hbc Podzávoz, KHK Suché dresy a Hbc Třinec. Do finále sa napokon prebojovali KHK Suché dresy, ktoré porazili aktuálneho víťaza KHL a Hbc Třinec, ktorý vyradil zasa minuloročného víťaza "primátorského" turnaja Hbk KNM. Obidva semifinálové zápasy skončili až v samostatných nájazdoch. Vo finále sa sa napokon viac darilo hosťom z Třinca, keď porazili KHK Suché dresy najtesnejším rozdielom 1:0.

Finále :

Hbc Třinec - KHK Suché dresy 1:0 (0:0)
Gól Třinec: Turoň

Zápas o 3. miesto:

HBK KNM - Hbc Podzávoz 3:1 (1:0)
Slovák, Kandrík, Beleš - Baculák

Celkové poradie :

  1. Hbc Třinec
  2. KHK Suché dresy
  3. HBK KNM
  4. Hbc Podzávoz

Individuálne ocenenia :

Najlepší brankár : Stanislav Jurga (KHK Suché dresy)
Najlepší strelec : Martin Konvička (Hbc Třinec)
Najlepší nahrávač : Milan Beniač (HBK KNM) 

O turnaji po turnaji

Prvýkrát sa tohoto turnaja zúčastnili až tri mužstvá z ČR (Gladiators Olomouc, Hbc Manuli Olomouc a Hbc Třinec). Pre domáce mužstvá boli určite zápasy s týmito zahraničnými družstvami spestrením hokejbalového leta. Turnaj sa začal už v piatok 28. augusta. Odohrali sa tri zápasy. Tieto prebehli bez problémov. Do ďalšej fázy postúpili KHK Suché dresy a Dogs KNM. Do zápasov o umiestnenie poslal Hbk Rakovú. S sobotu sa od rána predstavili v turnaji aj ďalšie mužstvá, čí už domácej KHL alebo ostatné. Do štvrťfinále postúpili Caribic Okružná, Hbc Podzávoz, HBK KNM, Raptors Bratislava, Hbc Třinec a HBK LV. Do zápasov o umiestnenie poslal Bomabardér Kyčerka, Manuli Olomouc a Gladiators Olomouc. Počasie sa však od rána neumúdrilo a po stálom daždi sa ihrisko ocitlo pod vodou. Organizátorovi sa preto podarilo zariadiť "náhradné" riešenie a presunúť ostávajúcu časť zápasov v základných skupinách do susednej mestskej športovej haly. Po dohode s mužstvami sa dohodlo na zmene v hracom pláne a pôvodný hrací čas štvrťfinálových zápasov sa preložil na nedeľu ráno.

Z tohto dôvodu neostal čas na odohranie zápasov o umiestnenie. Ďakujem v tomto prípade mužstvám Hbc Manuli Olomouc, Hbc Gladiators Olomouc a Bombardéru Kyčerka za pochopenie, že sa tieto zápasy neodohrali, že s týmto riešením súhlasili. Tiež by som chcel poprosiť aj hráčov Hbk Raková o pochopenie za to, že nemohli odohrať tieto zápasy. Späť k turnaju. Nedeľňajšie počasie našťastie vyšlo a peripetie zo soboty skončili. Do semifinále sa dostali mužstvá Hbc Třinec - HBK KNM a Hbc Podzávoz - KHK Suché dresy. Obidva zápasy sa dostali až k trestným strieľaniam. Tieto napokon skončili lepšie pre hráčov Třinca a Suchých dresov. V zápase o tretie miesto sa viac darilo hráčom Kysuckého Nového Mesta, ktorí si napokon odvážajú z Čadce pohár za tretie miesto. Súboj o prvé miesto priniesol len jeden gól, ktorý strelil Třinec. Napokon aj víťazný. Treba však napísať, že chalani zo Suchých dresov podali vynikajúci výkon a pri troške šťastia sa mohli z víťazstva na turnaji tešiť oni. Absolutórium si zaslúži Stano Jurga v bráne SD, ktorý podal excelentný výkon. Z víťazstva na turnaji sa teda teší Hbc Třinec. Víťazom prišiel odovzdať ceny primátor mesta Čadca, ktorý prvým trom mužstvám okrem pohárov odovzdal aj finančnú odmenu. V závere by som chcel poďakovať tým pár ľudom, ktorí turnaj pomohli zorganizovať a nie len kritizovať. Poďakovanie si zaslúžia tiež rozhodcovia a časomerači. Ďakujem za pomoc a snáď sa podarí ďalšiemu organizátorovi tento turnaj zlepšiť.

-fki- www.hbkcadca.sk
foto: -SH-


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 04.09.2009 | Autor: Kysuce | Čitateľov: 1503