Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Projekt Comenius aj v Čadci

Projekt Comenius aj v Čadci

Čadca, 29.09.2009 - Zástupcovia delegácie z Rumunska, Poľska a Turecka navštívili dnes mesto Čadca, v rámci projektu „Comenius - Školské partnerstvá“ s názvom RECYKLOVANIE PRE BUDÚCNOSŤ . Zahraničnú delegáciu privítal na Mestskom úrade v Čadci primátor mesta Čadca J. Vražel.

ZŠ Rázusová v Čadci sa v rámci spolupráce s partnerskými školami Žywiec, Zalau (Rumunsko) a Trabzonu (Turecko) zapojila v roku 2008 do multilaterálneho projektu „Comenius“, ktorého cieľom je plniť úlohy environmentálnej výchovy. Spoluprácu ocenil aj primátor mesta, ktorý ocenil aktivity a úsilie žiakov ZŠ pri ochrane životného prostredia. Poznať, že nie všetky odpady sú nepoužiteľné, spoznávať spôsoby, ktoré vedú k ochrane prírody a vytváraniu životného prostredia, vedieť si vážiť svoje životné prostredie, či spoznávať kultúru a históriu zúčastnených krajín - to všetko sú ciele, ktoré si aj žiaci ZŠ Rázusova stanovili pri realizovaní spomínaného projektu. Hlavným cieľom programu Comenius je podľa slov riaditeľky ZŠ Rázusova Z. Maslíkovej zvýšiť a posilniť kvalitu školského vzdelávania. Z.Maslíková: „V rámci medzinárodnej spolupráce sa snažíme nielen rozvíjať výučbu jazykov a kultúrne povedomie našich žiakov ,ale získavať aj informácie o danej problematike a spôsoboch ich riešenia..

Počas projektu „Comenius“ zrealizujú žiaci ZŠ Rázusova 12 medzinárodných návštev, zameraných nielen na históriu a kultúru krajín, ale aj získavanie informácií potrebných na naplnenie cieľov spomínaného projektu. Silvia Kajanková hovorca mesta


Fotogaléria k článku :

comenius-cadca-2009-1.jpg
comenius-cadca-2009-2.jpg
comenius-cadca-2009-3.jpg
comenius-cadca-2009-4.jpg
comenius-cadca-2009-5.jpg
comenius-cadca-2009-6.jpg
comenius-cadca-2009-7.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 29.09.2009 | Čitateľov: 1222