Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hospová sa chce vrátiť na MS 2011 v lepšej kondícii

Hospová sa chce vrátiť na MS 2011 v lepšej kondíciiHOCHRUM 26. októbra (WEBNOVINY) - Rakúska zjazdárka Nicole Hospová prišla neplánovane o účasť na ZOH 2010 vo Vancouveri ako aj celú sezónu 2009/10. Hneď v úvodných pretekoch na domácom snehu v Söldene si vážne poranila pravé koleno a s roztrhnutým predným krížnym väzom musela na operáciu. Napriek veľkej smole sa vyjadrila, že sú aj horšie veci v živote ako zranenia pri lyžovaní. "Je hlúpe sa zraniť po 20 sekundách jazdy, ale treba myslieť pozitívne. V roku 2011 budú majstrovstvá sveta v Garmisch-Partenkirchene a tam by som už chcela byť opäť pripravená a to ešte lepšie ako teraz. Možno to bude posledná možnosť presadiť sa medailovo v silnej konkurencii," uviedla 25-ročná Rakúšanka počas tlačovej konferencie v Innsbrucku, kde sa na privátnej klinike Hochrum v uplynulých hodinách podrobila operačnému zákroku.

Chirurg Christian Hoser odhadol dobu práceneschopnosti bývalej držiteľky veľkého krištáľového glóbusu na tri až štyri mesiace. Rehabilitácia sa začína práve teraz. "Ukazuje sa, že rana sa veľmi rýchlo hojí a opuch je už len minimálny. Sme spokojní," uviedol za celý lekársky tím Christian Hoser. Jeho kolega Christian Fink ešte pre ORF podotkol: "Niki má šťastie v nešťastí v tom, že si nepoškodila chrupavku ani meniskus. A navyše podobné zranenie už v minulosti absolvovala a dokázala sa z toho relatívne rýchlo dostať. To nás oprávňuje myslieť si, že sa opäť vráti do svojej topformy."

Hospová bola jednou z najväčších rakúskych nádejí pre olympijský vrchol sezóny najmä v slalome a obrovskom slalome. Na konte má z minulosti 11 prvenstiev v pretekoch Svetového pohára ako aj titul majsterky sveta v obrovskom slalome zo švédskeho Aare 2007.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 26.10.2009 | Čitateľov: 1141