Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video : Senior párty - Mesiac úcty k starším pre všetkých seniorov v meste Čadca

Video : Senior párty - Mesiac úcty k starším pre všetkých seniorov v meste Čadca

Čadca, 14.10.2009 : Mesto Čadca v spolupráci s Jednotou dôchodcov v Čadci pripravila aj v tomto roku pri príležitosti Mesiaca úcty k starším pre všetkých seniorov v meste a prímestských častiach kultúrny a spoločenský večer s názvom SENIOR PÁRTY. Mesto Čadca, podľa slov primátora mesta Jozefa Vražela, pravidelne vynakladá úsilie, aby sa aj občania staršieho veku aktívne zapájali do kultúrneho a spoločenského života v meste a aby sa aj prostredníctvom takýchto aktivít vzájomne poznávali, vymieňali si skúsenosti a plnohodnotne prežívali svoj život. V priebehu mesiaca október pripravilo mesto pre seniorov okrem kultúrnych podujatí- Senior párty, Stretnutie jubilantov, Jubilanti aj športové stretnutie v stolnom tenise o Pohár primátora Mesta Čadca a bezplatné využívanie mestskej hromadnej dopravy seniormi nad 70 rokov.

 

 

S nápadom usporiadať spoločenský večer SENIOR PÁRTY prišlo oddelenie služieb a starostlivosti o občanov MsÚ v Čadci, ktoré je v dennodennom kontakte s občanmi staršieho veku. Vedúca oddelenia služieb a starostlivosti o občanov Božena Cvečková: „Každoročne prispievame nemalou finančnou čiastkou na prevádzku združení a organizácií, ktoré sú nápomocné aj seniorom. Podporujeme činnosť klubu dôchodcov a snažíme sa im v našom meste vytvárať čo najvhodnejšie podmienky pre život .Organizovanie spoločenského podujatia je len jednou z mnohých aktivít, ktoré pravidelne realizujeme.“
 Program kultúrno-spoločenského večera pre seniorov bol bohatý aj vďaka ľudovým piesňam Kysuckých heligonkárov, detského folklórneho súboru Kelčovan a Korýtku. Seniori sa zabávali a dôkazom ich vitality nebola len účasť na spomínanom podujatí, ale chuť a ochota zapojiť sa do tanca a spevu. 

„Poďakovanie patrí všetkým“, povedal Jozef Vražel. Účasť cca 250 seniorov bola podľa jeho slov dôkazom, že neodmysliteľnou súčasťou života mesta sú aj naši seniori, ktorí si zaslúžia nielen dôstojné podmienky pre život, ale aj možnosť podieľať sa na jeho rozvoji. Po štyroch hodinách príjemného posedia sa seniori lúčili so slovami „Bavili sme sa výborne “- slová, ktoré hovoria za všetko.

Mesto Čadca ďakuje všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a organizácii kultúrno-spoločenského večera pre seniorov, menovite: študentom Hotelovej akadémie v Čadci za prípravu švédskeho stolovania a obsluhu a Kultúrno-informačnému centru v meste Čadca za prípravu programu.


Fotogaléria k článku :

senior-party-2009-primator2.jpg
senior-party-2009-primator3.jpg
senior-party-2009-primator4.jpg
senior-party-2009-primator5.jpg
senior-party-2009-primator6.jpg
senior-party-2009-primator7.jpg
senior-party-2009-primator8.jpg
senior-party-2009-primator9.jpg
senior-party-2009-primator10.jpg
senior-party-2009-primator11.jpg
senior-party-2009-primator12.jpg
Vytvorené: 10.11.2009 | Čitateľov: 2924