Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Marián Hossa by sa mohol vrátiť 25. novembra

Marián Hossa by sa mohol vrátiť 25. novembraCHICAGO 13. novembra (WEBNOVINY) - Návrat slovenského hokejového kanoniera Mariána Hossu do kolotoča NHL sa nezadržateľne blíži. "Tvrdo pracujem na svojej kondícii. No bicyklovanie a korčuľovanie na tréningoch nedokážu nahradiť zápasy. Robím všetko, čo môžem. No potrebujem hrať," myslí si starší zo súrodencov Hossovcov. Tridsaťročný krídelník odcestuje na budúci štvrtok s tímom Chicago Blackhawks na šnúru 6 zápasov na klziskách súperov počas 12 dní. Podľa vyjadrení trenčianskeho odchovanca pre televíziu Markíza najpravdepodobnejším termínom návratu je 25. november, kedy hrá Chicago na ľade San Jose: "Počítam s termínom, ktorý sme si určili ešte po operácii, to je 25. november. No ak nebudem na 100% fit, počkám ešte týždeň. Ak to bude lepšie, viem si predstaviť návrat o týždeň skôr."

"Bolo to prvý vážny test, ako na tom operované rameno je," konštatoval Hossa po štvrtkovom tréningu "čiernych jastrabov", ktorý bol prvým, kde vyskúšal hru do tela. "Vyskúšal som si niekoľko súbojov v rohoch klziska. Cítil som sa výborne, no ešte stále mi chýba sila," dodal pre Chicago Tribune autor 40 gólov v uplynulej sezóne v drese Detroitu. Štvrtkový tréning absolvovala nová letná posila Chicaga v "dvojičke" s obrancom Jordanom Hendrym. Spolu absolvovali niekoľko ľahších súbojov do tela popri mantineloch. Pravý krídelník Blackhawks plánuje tento týždeň pri tréningoch len ľahší fyzický kontakt, no budúci týždeň už chce ísť na tréningoch pri súbojoch naplno do tela: "Na budúci týždeň by som chcel absolvovať s tímom plnohodnotné tréningy."

"Vidíme na ňom mierny pokrok. Vezmem ho na šnúru zápasov, ktoré odohráme vonku. Už sa nevieme dočkať, kedy nastúpi," konštatoval tréner Chicaga Joel Quenneville. Aj Hossovi spoluhráči sa nevedia dočkať jeho debutu v drese Blackhawks. "Na tréningoch vyzeral fantasticky, už je pripravený ísť do toho. Prinesie do nášho útoku mnoho novej energie," dodal kapitán Chicaga Jonathan Toews.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 13.11.2009 | Čitateľov: 1105