Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Tréner Weiss prezradil základnú zostavu na zápas proti USA

Tréner Weiss prezradil základnú zostavu na zápas proti USABRATISLAVA 13. novembra (WEBNOVINY) - Hlavný kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. prezradil na piatkovej tlačovej konferencii základnú zostavu svojho tímu pred sobotňajším prípravným stretnutím proti USA (16.00 h, Tehelné pole). "V bránke začne Janko Mucha, obrana bude hrať v zložení Zabavník, Škrtel, Ďurica a Čech. Pred nimi bude figurovať dvojica štítových záložníkov Hamšík s Karhanom, na krídlach budú hrať mladí Weiss a Stoch. V útoku dostanú príležitosť Vittek a Jendrišek," vyhlásil 45-ročný kouč A-mužstva SR.

Zdravotný stav všetkých nominovaných hráčov je po piatkovom tréningu uspokojivý. Naplno zaberali už aj rekonvalescenti Ján Kozák ml., Zdeno Štrba a Kamil Kopúnek, ktorí mali problémy s členkami. "Martina Petráša som sa rozhodol uvoľniť na zápas Ceseny v Serie B, keďže predstavitelia klubu ma o to požiadali. V minulosti sa stalo, že po reprezentačnom zraze vypadol zo zostavy vo svojom klube, nechceli sme riskovať niečo podobné. Preto som im vyšiel v ústrety. Petráš dostane šancu v utorok v zápase s Čile," zdôraznil Vladimír Weiss st., ktorý sa až po predzápasovej rozcvičke rozhodne, koho pošle v sobotu na tribúnu.

V základnej zostave na zápas s USA nefiguruje ani jeden bývalý Žilinčan. "Je to aj preto, lebo so všetkými - Pekaríkom, Štrbom, Šestákom aj Kuciakom - počítam do zostavy v utorok proti Čile, keď nastúpime práve na Štadióne pod Dubňom v Žiline. Chcem však, aby Šesták, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou nášho tímu, nastúpil na časť stretnutia aj v sobotu," uviedol hlavný kouč slovenského národného výberu.

Vladimír Weiss st. vzápätí vyzdvihol silu a kvalitu najbližšieho súpera Slovákov. "USA sú svetovou veľmocou a dnes už aj futbalovým velikánom. Pravidelne účinkujú na majstrovstvách sveta. Gro tímu hrá v Anglicku a Nemecku. Majú podobný herný systém ako Slovinci (4-4-2), kondične a silovo je to výborne pripravené mužstvo. Pre nás to bude konfrontácia s iným herným štýlom, bude to nová skúsenosť. Chceme sa zároveň odvďačiť divákom, ktorí nás povzbudzovali počas celej kvalifikácie. Verím, že diváci v sobotu prídu na tribúny a vytvoria podobnú kulisu ako v dueloch proti Česku či Slovinsku," dodal Vladimír Weiss st.

Základná zostava SR na duel s USA: J. Mucha ml. - Zabavník, M. Škrtel, J. Ďurica, M. Čech - Hamšík, Karhan - Weiss ml., Stoch - Vittek, Jendrišek.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 13.11.2009 | Čitateľov: 1254