Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Američanom sa v Bratislave páči, na zápas sa tešia

Američanom sa v Bratislave páči, na zápas sa tešiaBRATISLAVA 13. novembra (WEBNOVINY) - Hlavný tréner futbalovej reprezentácie USA Bob Bradley je veľmi spokojný s tým, že má v novembrovom asociačnom termíne šancu otestovať svojich hráčov v dvoch stretnutiach proti už istým účastníkom budúcoročných majstrovstiev sveta. Američania, ktorí už tiež postúpili na svetový šampionát v Juhoafrickej republike, sa najskôr v sobotu 14. novembra stretnú v Bratislave s domácim Slovenskom, v stredu 18. 11. si potom zmerajú sily v Aarhuse s Dánskom.

"V prvom rade by som chcel pogratulovať Slovákom k postupu na MS. Je dobré pre oba tímy, že sa stretnú so súperom, ktorý už má miestenku na šampionát. Viacerí z nás sú tu už od nedele, každý zo SFZ k nám bol milý a priateľský. Pobyt v Bratislave sa nám zatiaľ veľmi páči, už sa všetci tešíme na sobotňajší zápas," povedal na piatkovej TB hlavný kouč aktuálne 11. tímu vo svetovom rebríčku FIFA Bob Bradley a na margo sobotňajšieho súboja s mužstvom Vladimíra Weissa vyhlásil: "Bude to určite ťažký zápas. Videli sme niektoré duely Slovenska v kvalifikácii MS a môžem povedať, tréner Weiss urobil so svojím tímom skvelú prácu."



Kapitán amerického výberu Carlos Bocanegra, ktorý pôsobí vo francúzskom Stade Rennes, uviedol: "Vaši naši hráči účinkujú v dobrých kluboch po celej Európe. Uvedomujeme si, že nás čaká v zápase so Slovákmi veľká výzva. Postúpiť na MS nie je nič jednoduché, preto je jasné, že musíte mať veľmi dobrý tím."

V sobotňajšom dueli by mohla nastať jedna unikátna situácia. Domáci tréner Vladimír Weiss st. v piatok vyhlásil, že do základnej zostavy zaradí svojho syna Vladka juniora. V kádri hostí zase figuruje syn kouča Boba Bradleyho Michael. "Určite bude zajtra hrať. Obaja sú mladí hráči, ktorí si musia ešte získať rešpekt spoluhráčov aj trénerov. Ich mentalita a prístup je však dôvod, prečo už teraz obaja hrajú za seniorský národný tím," dodal B. Bradley.

SITA

Súvisiace kategórie článkov :

Vytvorené: 13.11.2009 | Čitateľov: 1394