Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Týždeň slovenských knižníc otvorili v Kysuckej knižnici v Čadci udeľovaním ocenení

Týždeň slovenských knižníc otvorili v Kysuckej knižnici v Čadci udeľovaním ocenení

Čadca 23.03.2010 - Od 22. do 27. marca 2010dvere knižníc na celom Slovensku otvorené zadarmo. Počas tohto týždňa sa môžu návštevníci nielen bezplatne zaregistrovať, ale budú im aj odpustené sankčné poplatky. Týždeň slovenských knižníc tradične nemení svoj základný cieľ. Pozitívne zviditeľňovanie knižnice ako kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí je základným poslaním už 11. ročníka celoslovenského podujatia.

V súčasnosti sú knižnice na Slovensku modernými inštitúciami, ktoré sa podieľajú na kultúrnom a spoločenskom rozvoji mesta, regiónu i kraja. Svojim čitateľom, používateľom a návštevníkom ponúkajú veľa zaujímavého, nového, poučného a aj zábavného. A to nielen v budovách knižníc, ale čoraz viac v sieťovom priestore Internetu. Ponuky knižníc v podobe elektronických služieb, prístupom k najrôznejších informačným zdrojom a informáciám sú už dnes pomaly samozrejmosťou.

Otvorenie 11. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc je v Kysuckej knižnici v Čadci spojené už s tradičným odovzdaním čestných preukazov a ďakovných listov spolupracovníkom knižnice za ich aktívnu činnosť, resp. za prípravu významného podujatia alebo uskutočnenia významného činu. Jedným z ocenených bolo aj Mesto Čadca. Ďakovný list za spoluprácu pri organizovaní podujatí si prevzal z rúk riaditeľky knižnice Janky Mudríkovej primátor mesta Čadca Jozef Vražel. V závere slávnostného otvorenia Týždňa slovenských knižníc poďakovala riaditeľka knižnice mestu za pravidelnú finančnú pomoc, podporu, ústretovosť a poskytnutie výhod v oblasti platenia daní.

Od 22. marca do 26. marca budú mať čitatelia a návštevníci v Kysuckej knižnici možnosť zúčastniť vernisáže výstavy Môj rozprávkový svet, besied s autormi rozprávok Terézie Mešťanovej a Antona Pajonka, seminára práce s PC, či celodenného maratónu čítania, v ktorom sa žiaci všetkých škôl v pôsobnosti mesta pokúsia o prekonanie rekordu o najväčší počet čítajúcich detí. Zavŕšením celotýždňovej aktivity bude Noc s Andersenom 2010, ktorá je určená najlepším detským čitateľom v meste. Spoluorganizátorom podujatia sa stalo aj mesto Čadca, ktoré pre účastníkov pripravilo podvečernú návštevu Pracoviska prvého kontaktu MsÚ v Čadci a stretnutie s primátorom mesta Čadca Jozefom Vraželom.

-sik-, foto : -sh-

Zdieľať


Fotogaléria k článku :

marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-1.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-2.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-3.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-4.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-5.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-6.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-7.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-8.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-9.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-10.jpg
marec-mesiac-knihy-tyzden-kniznic-cadca-2010-11.jpg
Vytvorené: 25.03.2010