Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Sánkári skončili sezónu úspešne, Ľubo Kordek je majster Slovenska

Sánkári skončili sezónu úspešne, Ľubo Kordek je majster Slovenska

Záver domácej žiackej sezóny sa niesol v znamení prípravy na Majstrovstvá Slovenska v štartoch na ľade. V rámci záverečnej prípravy absolvovali žiaci TJ Lokomotíva dva preteky v Smržovke a jeden v Starom Smokovci. V Starom Smokovci absolvovali posledný pretek v sezóne na ľade aj juniori Slovenska.

Smržovka : Sánkari čadčianskej Lokomotívy boli na skusoch v bašte českého sánkovania na Smržovke, kde absolvovali dva preteky. Na úvod sa zúčastnili Majstrovstiev libereckého kraja. Najlepšie sa darilo Čadčanom v kategórii mladších žiakov, ktorú Patrik Poláček s prehľadom vyhral. Kategória starších žiakov bola náročná. Českí pretekári dráhu dobre poznajú a tak Čadčanom ostali miesta na konci prvej desiatky. Richard Gužík skončil ako deviaty a Richard Gavlas ako desiaty. So žiakmi boli aj dve čadčianske juniorky ktoré museli čeliť českým juniorským reprezentantkám napriek tomu sa nestratili , Monika Adámková skončila na šiestom a Nikola Legerská na siedmom mieste.

Druhým pretekom v smržováckom ľadovom tobogane bol Memoriál M. Šefra. Patrik Poláček medzi mladšími žiakmi zopakoval svoj dobrý výkon a znova zvíťazil. Medzi staršími žiakmi si svoje umiestnenie v prvej desiatke chlapci prehodili a Richard Gavlas bol deviaty a Richard Gužík desiaty. Medzi juniorkami si polepšila Monika Adámková, ktorá skončila na výbornom štvrtom mieste. Nikola Legerská zopakovala svoje siedme miesto.

Starý Smokovec: Žiaci tu absolvovali dva preteky, z ktorých druhý bol pretekom najprestížnejším, majstrovským.
Smokovecký umelo chladený trenažér privítal tridsiatku mladých slovenských sánkarov na poslednom kontrolnom preteku v štartoch na ľade pred Majstrovstvami Slovenska. V kategórii mladších žiakov sa na stupeň víťazov dostali dvaja Čadčania, keď Michal Martikán skončil na výbornom druhom mieste a Anton Petrek bol tretí. V prvej desiatke skončili ešte Patrik Poláček piaty, Ján Tomaník šiesty, Michal Lopanič siedmy a Dušan Košúth deviaty. Medzi mladšími žiačkami sa čadčianska sánkarka tiež dostala na stupeň víťazov keď Adriana Prengelová skončila na treťom mieste . Dominika Adámková skončila tesne za najvyššími stupňami na štvrtom mieste . Kategória starších žiakov sa plne niesla v réžii sánkarov Lokomotívy . Ľubomír Kordek na stupni najvyššom , Richard Gavlas skončil druhý , Richard Gužík bol tretí a aj štvrtá priečka patrila Čadčanom, keď Michal Prengel bol štvrtý .

Majstrovstvá Slovenska v štartoch na ľade - vrchol žiackej sezóny

Štyridsiatka pretekárov sa stretla v boji o majstrovské tituly žiakov v štartoch na ľade. Najsilnejšou kategóriou bola kategória mladších žiakov. Tento raz skončili čadčianske žiacke nádeje tesne za stupňami najvyššími Anton Petre skončil štvrtý, Michal Martikán piaty a Patrik Poláček šiesty. Ich časové odstupy na tretie miesto boli minimálne, každý z nich sa však z jednej z troch finálových jázd dopustil chyby a to sa v tak vyrovnanej konkurencii nedá napraviť. Do prvej desiatky sa ešte dostali Michal Lopanič na siedmom mieste, Ján Tomaník na deviatom a Dušan Košúth na desiatom mieste. Podobný osud stihol aj mladšie žiačky. Dominika Adámková vďaka chybe v jednej finálovej jazde tesne skončila za medailovým umiestnení na štvrtom mieste, Adriana Prengelová obsadila piatu priečku .Potešili starší žiaci. Zopakovali svoj výkon z kontrolných pretekov a v tom istom poradí sa podelili aj o prvé štyri miesta. Majstrom Slovenska v štartoch na ľade sa stal Ľubomír Kordek, druhé miesto získal Richard Gavlas, tretí bol Richard Gužík a štvrté miesto obsadil Michal Prengel.

V Starom Smokovci sezónu na ľade uzavreli aj juniori svojim posledným kontrolným pretekom. S kategóriou mladších juniorov sa rozlúčil Marián Zemaník a rozlúčil sa víťazstvom a potvrdil tak svoju suverenitu, ktorú celú sezónu preukazoval. Od jesene ho čaká kategória starších juniorov. Pretek nevyšiel Jožovi Petrulákovi, ktorý po slabšom výkone skončil šiesty. Medzi mladšími juniorkami si veľmi dobre počínala Monika Adámková a obsadila výborné druhé miesto. Nikola Legerská po vyrovnanom výkone skončila na piatom mieste. V kategórii dvojsedadlových saní skončili Marián Zemeník a Jožo Petrulák na štíte svojich reprezentačných kolegov z Vysokých Tatier na druhom mieste .
Pre pretekárov Lokomotívy to bol vydarený záver sezóny na ľade. Teraz ich čaká príprava na ďalšiu sezónu či už kondičná , ale samozrejme aj zlepšovanie jazdných návykov - štarty , prejazdy , to znamená práce pred nimi je viac ako dosť. Dúfajme že úspešnej.

S. H., foto: Š. Čapko

 Zdieľať | pošli na vybrali.sme.sk


Vytvorené: 27.03.2010