Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Mladí Slováci zložili sľub pred odchodom na II. ZOHM v Lillehammeri

Mladí Slováci zložili sľub pred odchodom na II. ZOHM v Lillehammeri

Bratislava 8. februára (TASR) - Slovenskí športovci, ktorí sa zúčastnia na II. zimných olympijských hrách mládeže v Lillehammeri, zložili v pondelok večer počas ceremoniálu v Bratislave slávnostný sľub do rúk prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Františka Chmelára. Výprava odcestuje do Nórska v utorok ráno, samotné podujatie sa začne v piatok 12. februára a potrvá 10 dní. Sánkar Richard Gavlas z Čadce spolu s Nikolou Rumanovou zložili sľub za všetkých účastníkov.

Na pondelkovom zraze v hoteli Double Tree by Hilton v Bratislave si športovci a realizačné tímy vypočuli záverečné informácie ohľadne ich účasti na mládežníckom podujatí a následne zložili slávnostný sľub. Počas neho si jednotliví účastníci prevzali z rúk šéfa výpravy Jozefa Gönciho menovací dekrét a účastnícky odznak. Sľub zložili za celú výpravu sánkar Richard Gavlas a kapitánka ženského hokejového tímu Nikola Rumanová.

ZOH Mládeže Lilehamer "Pred štyrmi rokmi zažiarila na ZOHM v Innsbrucku naša reprezentantka v alpskom lyžovaní Petra Vlhová, ktorá je teraz hviezdou vo Svetovom pohári. Berte si z nej príklad. Želám vám veľa športových úspechov, nebuďte nervózni, ale zodpovední. Prajem vám veľa zdravia, verím, že budete s vašimi výkonmi v Lillehammeri spokojní. Pevne verím, že sa vo svojom športe dopracujete tak ďaleko, že o pár rokov budete takto skladať sľub prezidentovi SR pri odchode na ZOH," adresoval športovcom prezident SOV František Chmelár. Spoločný odchod výpravy je naplánovaný na utorok o 7.00 h, výprava poletí z Viedne do Osla, s prestupom vo Frankfurte nad Mohanom. Z Osla sa následne presunú do Lillehammeru, respektíve Hamaru (krasokorčuliarka Alexandra Hagarová a jej tréner Miroslav Bokor). SOV pripravil ešte pred podujatím slovenského maskota podujatia - mačičku Lilly, ktorá bude sprevádzať slovenskú výpravu na ZOHM.


Prílohy

richard-gavlas-2016cadca2.jpg (73.69kB)
Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 17.02.2016