Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kino pod hviezdami prilákalo na námestie v Čadci stovky ľudí

Kino pod hviezdami prilákalo na námestie v Čadci stovky ľudí

Mesto Čadca pripravilo počas letných večerov zaujímavú novinku. Desiatky Čadčanov si od 19. júla do 07. augusta 2010 o 21.00 hod môžu pod holým nebom pozrieť animované rozprávky, komédie a celovečerné filmy. Úvodné premietanie si v pondelok 19. júla večer nenechalo ujsť desiatky divákov.

Myšlienky zriadenia letného amfiteátra „Kina pod hviezdami“ vznikla pred troma rokmi. Jej autorkou bola projektová manažérka Kultúrneho a informačného centra Mesta Čadca Viera Strýčková a vedúci kina Marián Hanko, ktorí sa rozhodli prinavrátiť čaro nočného premietania a prostredníctvom najznámejších filmov oživiť letné večery v meste.

Počas troch týždňov si Čadčania na Matičnom námestí môžu pozrieť celkom 20 filmov rôznych žánrov. Hlavným sponzorom letnej kultúrnej aktivity je primátor mesta Čadca Jozef Vražel, ktorý finančne podporil zakúpenie autorských práv všetkých filmov. „Poniektorí Čadčania si ešte pamätajú starý amfiteáter. Kino pod hviezdami je jeho alternatívou a my môžeme po niekoľkých rokov opäť zažiť jeho atmosféru.“
Ako ďalej uviedol letné kino patrí medzi najviac navštevované podujatia, ktoré mesto organizuje počas Čadčianskeho kultúrneho leta. Aj z tohto dôvodu došlo k jeho predĺženiu cca o týždeň.

Podľa slov projektovej manažérky sa budú všetky filmy premietať na otvorenom priestranstve pred domom kultúry bezplatne. „Ľudia si môžu vziať deku aj psa, vlastne všetko, čo im bude vyhovovať a pozrieť si pod hviezdami film“,

Program Kina pod hviezdami si obyvatelia mesta môžu pozrieť aj na plagáte v prílohe.

Silvia Kajanková
 


Prílohy

letne-kino-cadca-pozvanka^1.pdf (2150.39kB)
Vytvorené: 21.07.2010