Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hasičskej súťaže sa zúčastnilo 14 mužstiev

Hasičskej súťaže sa zúčastnilo 14 mužstiev

Dňa 31. augusta 2010 sa na Matičnom námestí uskutočnil 23. ročník hasičskej súťaže oPutovný pohár primátora mesta Čadca“. Preteku, ktorý sa organizuje pri príležitosti založenia dobrovoľného hasičského zboru v Čadci sa zúčastnilo 14 hasičských družstiev z obcí Korňa, Podvysoká, Klokočov, Skalité, Rudinka, Kelčov, Čierne, Raková, Dolní Lištna, Staškov a Turzovka.

Podľa slov riaditeľa Dobrovoľnej požiarnej ochrany v Čadci Ladislava Dediča sa súťaž dobrovoľných hasičov v meste organizuje každoročne s cieľom skvalitniť samotný hasiaci zásah, jeho organizáciu a rýchlosť. Tohtoročné stretnutie hasičských družstiev otvoril primátor mesta Čadca Jozef Vražel, ktorý ocenil prácu a úsilie hasičov pri zásahoch, ako aj pri organizovaní športových podujatí. „Vďaka takýmto aktivitám máme možnosť lepšie spoznať náročnosť práce hasičov a uvedomiť si, že im právom patrí popredné miesto v našej spoločnosti“, pokračoval Vražel.

Počas nedele sa súťažilo v kráľovskej disciplíne hasičského športu - v hasičskom útoku. Ako uviedol Ladislav Oravec veliteľ Mestského hasičského a záchranného zboru v Čadci, práve táto športová disciplína ukazuje pripravenosť dobrovoľných hasičov pri konkrétnych zásahoch, či požiaroch. Na dráhe 80 m predviedlo 105 hasičov zručnosť, rýchlosť a organizáciu hasiaceho zásahu. Diváci mali možnosť vidieť nielen prácu zohratých tímov, ale aj odhodlanie, radosť, či smútok z podaného výkonu.

Víťazné poháre si v disciplíne „hasičský útok“ v mužskej kategórii odniesli dobrovoľní hasiči z Podvysokej (14:94), Rudinky(16:22) a Klokočova(16:50). V ženskej kategórii excelovali dievčatá z Kelčova (23:22), Čierneho(23:75) a Korne(27:57).

-sik-


Vytvorené: 09.08.2010