Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Tomáš Urbaník : Verím v triezvy pohľad svojich spoluobčanov!

Tomáš Urbaník : Verím v triezvy pohľad svojich spoluobčanov!

Čadca : Predvolebná kampaň je v plnom prúde. Každý kandidát bojuje podľa svojich vedomostí, skúseností a predstáv. Jeden vidí len nedostatky, druhý poukazuje na chyby a ďalší bude napĺňať svoje sľuby. Ako hovorím, každý podľa seba. Otázka voliča teda môže znieť: „Čo si mám vybrať?“
Tento článok by inak nevznikol, keby sa to netýkalo aj mňa a môjho blízkeho okolia! Človek je často zvedavý, akú kartu vytiahne ten či onen kandidát. Konkurent. Človek je zvedavý a vie, ako sú podobné tvrdenia postavené. Či na „vode“ alebo na faktoch.

V našej spoločnosti a tej „Kysuckej“ zvlášť, zabúdame na jednu vec. Ohodnotiť výsledok. Ohodnotiť snahu. Výsledok je konečný efekt po vynaloženej energii, práci. V športe je to napríklad výhra majstrovského titulu či postup do vyššej súťaže. V divadle je to burácajúci potlesk publika, ktorému sa predstavenie páčilo. V škole je to známka. Aj jednotka, aj päťka sú výsledkom snahy, alebo lenivosti, ale to viete. Čo môže byť výsledkom v politike?

Spoluobčania. Pýtam sa vás otvorene. Je výsledkom nová cesta, po ktorej ste roky obchádzali mláky, ale dnes už chodíte po suchom? Je výsledkom nový a bezpečnejší autobus, ktorý po vašej dedine či meste premáva? Cesta, po ktorej chodíte, chodník, ktorý sa postavil či nové dopravné alebo iné značenie vašej dediny môže byť výsledok niekoho snaženia? Zrekonštruovaná škola či nové športové alebo detské ihrisko? Je to výsledok?

Odpovedzte si sami. A následne si odpovedzte aj na to, kto sa o to pričinil... Zo skúsenosti viem a takú skúsenosť máte aj vy, že ten kto niečo chce, musí o to bojovať. A viem aj to, že nejde všetko naraz. Alebo ste postavili svoj dom za 2 dni? Vychovali syna či dcéru do roka? Pochybujem.
Voľby sú právom všetkých. Každý z vás má na výber. Ísť a podporiť svojho kandidáta, prípadne kandidátov, ale aj nechodiť a mať niečo „dôležitejšie“ či ostať pasívne doma. Ale pozor! Či chcete, alebo nie, voľby sa týkajú aj Vás, aj teba, keď čítaš tento článok. Vo voľbách rozhoduješ hlavne o sebe! O svojom okolí, svojej rodine, svojej budúcnosti. A hoci máš pochybnosti, neistotu, alebo pasivitu, prehodnoť to. Inak sa k moci a dôležitým postom v tejto krajine ale aj tvojom meste dostanú tí, ktorých možno nechceš. Ale na to sa ťa ďalšie štyri roky nebude už nikto pýtať...

Mgr. Tomáš Urbaník
Poslanec MZ v Čadci, volebný obvod č. 2 (Milošová, Čadečka, Podzávoz)
www.urbanik.sk


Vytvorené: 29.10.2010