Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Čadčania na svetovom pohári juniorov v sánkovaní

Čadčania na svetovom pohári juniorov v sánkovaní

Slovenské juniorské sánkarské reprezentačné družstvo sa zúčastnilo tretieho svetového pohára juniorov v nemeckom Altenbergu od 5.-15.1.2011. Celková účasť bola vysoká, presne 162 pretekárov z 19 krajín sveta, z toho Slovensko reprezentovalo našich 10 pretekárov.  Mali sme zastúpenie dvoch dvojsedadlových dvojíc. Marián Zemaník - Jozef Petrulák (TJ Lokomotíva Čadca), ktorí štartovali v kategórii starších juniorov obsadili 10. miesto z celkového počtu pretekárov 15. Táto posádka štartovala aj v Challeng cup-e, v ktorom obsadili 7. miesto. Druhá dvojsedadlová posádka v zložení Jozef Čikovský - Patrik Tomaško obsadili výborné 3. miesto z 9 dvojíc. Toto podujatie bolo zároveň aj ich premiérou v kategórii dvojsedadlových saní.

V kategórii starších junioriek štartovala Veronika Figliarová, ktorá obsadila 17. miesto z 22 pretekárok a taktiež štartovala už v spomínanom Challeng cup-e v ktorom skončila na peknej 5. priečke.
V kategórii mladších junioriek pretekali Nikola Drajnová, obsadila pekné 11. miesto. Na 22. mieste skončila mladá, iba 13 ročná pretekárka Katarína Šimoňáková. Tatiana Žifčáková po páde v prvej jazde nedokončila pretek. V tejto kategórii štartovalo 33 pretekárok.

V kategórii starších juniorov sme mali spomedzi 27 štartujúcich pretekárov dvoch našich reprezentantov. Marián Zemaník na 9. mieste a Martin Krkoška na 13. mieste.
V kategórii mladších juniorov štartovali Jozef Čikovsky, ktorý obsadil kvalitné 10. miesto, Jozef Petrulák (TJ Lokomotíva Čadca) na 16. mieste, Patrik Tomaško na 21. mieste a Patrik Korbela (TJ Lokomotíva Čadca) na 22. mieste z celkového počtu pretekárov 40.

Naše juniorské reprezentačné družstvo čaká budúci týždeň ďalší svetový pohár v nemeckom Koenigssee.

Zostava juniorského družstva: Veronika Figliarová, Nikola Drajnová, Tatiana Žifčáková, Katarína Šimoňáková, Martin Krkoška (TJ Lokomotíva Čadca), Marián Zemaník (TJ Lokomotíva Čadca), Patrik Korbela, Patrik Tomaško, Jozef Petrulák (TJ Lokomotíva Čadca).
Realizačný tím: Ing. Wlater Marx, Dušan Činčár, Ing. Mária Jasenčáková, Ing. Silvia Hulitová (TJ Lokomotíva Čadca), Ján Čech, Walter Marx ml., Štefan Čapko (TJ Lokomotíva Čadca).


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 16.01.2011