Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Spoj na trati Čadca - Makov je druhý najstratovejší. Primátor a starostovia apelujú na zachovanie

Spoj na trati Čadca - Makov je druhý najstratovejší. Primátor a starostovia apelujú na zachovanie

Spomedzi tých spojení, o ktorých zrušení sa uvažuje, vytvára najvyššiu stratu spoj z Myjavy do Vrboviec, pretože za každým kilometrom, ktorý vlak prejde, ostáva strata 11,85 eura. Za ním mierne zaostáva trať z Čadce do Makova so stratou 10,83 eura na vlakokilometer, konštatuje denník SME. Práve podľa stratovosti by sa mal štát rozhodovať, ktoré trate si ponechá, myslí si analytik INEKO Peter Goliaš: „Zrušiť by sa mali stratové linky, ktoré využíva najmenej cestujúcich.“ Na to by mal nadväzovať rast cestovného tak, aby lepšie zodpovedal skutočným nákladom.

Otvorený list premiérke k zrušeniu prevádzky železničnej trate Čadca - Makov

Mikroregión Horné Kysuce
Jašíkova 178, 023 54 Turzovka

v Turzovke 25.1.2011

Vážená pani Iveta Radičová, predsedníčka Vlády SR
vážený pán Ján Figeľ, minister dopravy pôšt a telekomunikácií ,
vážený pán Juraj Blanár, predseda Žilinského samosprávneho kraja

Predstavitelia Mikroregiónu Horné Kysuce (Mesto Turzovka a obce Makov, Vysoká nad Kysucou, Dlhá nad Kysucou, Klokočov, Korňa, Podvysoká, Olešná, Staškov, Raková a Zákopčie) so znepokojením prijali informácie o zámeroch minimalizácie resp. zrušenia prevádzky železničnej trate Čadca - Makov, ktoré prenikli na verejnosť prostredníctvom Odborového združenia železničiarov. Všetkým je nám známy niekoľko rokov pretrvávajúci nepriaznivý ekonomický vývoj v ŽSR, ktorý je bezo sporu nevyhnutné riešiť, no zaráža nás spôsob akým chceli potajme a bez diskusie kompetentné inštitúcie jednostranne rozhodnúť o likvidácií niekoľko desiatok regionálnych tratí na Slovensku, mimo iného aj trate Čadca - Makov v našom regióne Horných Kysúc, čo by bez dôslednej prípravy na zabezpečenie zodpovedajúcej alternatívy na riešenie dopravnej obslužnosti spôsobilo chaos a nemalé ujmy na kvalite života našich spoluobčanov.

Regionálnu železničnú trať Čadca - Makov vybudovali naši dedovia a otcovia na začiatku 20. storočia (v priebehu rokov 1913 a 1914) ako jednu z rozvojových priorít regiónu, a preto Mesto Turzovka a obce Mikroregiónu Horné Kysuce so znepokojením odsudzujú, že o takej vážnej problematike, akou je regionálna doprava - jej zmeny či rušenie, sa dozvedajú z masmédií, bez predchádzajúceho prerokovania so samosprávami, ktoré zastupujú tisíce dotknutých obyvateľov. Je neprijateľné pre nás a našich občanov, aby sa štát, železničná spoločnosť a ostatné dotknuté kompetentné inštitúcie zbavovali zodpovednosti za dopravnú obslužnosť územia, ktorú majú voči jeho obyvateľom, a to spôsobom rušenia takých foriem dopravy, ktoré sa uprednostňujú v rozvinutých ekonomikách a štátoch Európskej únie.
Absencia zodpovednej regionálnej dopravnej politiky a koncepcie riešenia integrovaných foriem dopravnej obslužnosti, čoho príkladom sú aj medializované navrhované opatrenia, prehĺbia rozdiely medzi regiónmi, zvýraznia už aj tak vypuklé problémy s mobilitou občanov pri ceste za prácou alebo do školy a obmedzia celkovú dostupnosť, rozvoj a životnú úroveň tohto regiónu.

Vážení predstavitelia verejnej moci,
Žiadame Vás o zachovanie železničnej trate Čadca - Makov a obraciame sa Vás s výzvou na prehodnotenie všetkých stanovísk, prínosov a rizík v prípade realizácie navrhnutých jednostranných opatrení. Očakávame zodpovedný dialóg pri hľadaní východísk a riešení k danej problematike aj na úrovni miestnych samospráv, ktoré prvé pocítia negatívne dopady eventuálnych nekoncepčných rozhodnutí.

S úctou

Miroslav Rejda,
primátor mesta Turzovka
predseda Mikroregiónu Horné Kysuce


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 10.02.2011