Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video : Kysucká hokejbalová liga v Čadci pokračovala 8. a 9. kolom

Video : Kysucká hokejbalová liga v Čadci pokračovala 8. a 9. kolom

V nedeľu sa odohralo kompletné 9. kolo domácej seniorskej Kysuckej hokejbalovej ligy. Prinášame vám výsledky KHL 9. kola 10.4.2011 a 8. kola 3.4.2011.
Krásno Sparrows - Hbk Raková 7:2
(1:0, 4:1, 2:1)
Do zostavy Krásna sa vrátili skúšsení hráči ako Štrba, Blahuta či Chlebek a hneď to bolo poznať aj na hre úradujúceho majstra. V prvej tretine boli diváci svedkami vyrovnaného súboja, keď tretina skončila 1:0 v prospech Krásna. V druhej časti hry padlo hneď 5 gólov, z toho štyri do brány Rakovej. V poslednej časti hry si Krásno ustrážilo náskok a zápas sa skončil 7:2. V drese Krásna sa azda najviac darilo Kuffovi (2+3) a kanonierovi Štrbovi, ktorý v prvom zápase tejto sezóny strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Mužstvu Rakovej chýbalo niekoľko hráčov, no aj napriek tomu mužstvo s výnimkou druhej tretiny podalo sympatický výkon.

Body: Magát (Kuffa), Štrba, Podolák (Kuffa), Štrba (Kuffa), Kuffa, Kuffa (Štrba), M. Jakubec - Eliáš (Jašurek), Jašurek (Révay)
Zostavy mužstiev :
Krásno Sparrows:
Nevedel (Jarabica) - Magát, Podolák, Gomola, Kuric, Kuffa, Balák, Pet. Blahuta, Štrba, Chlebek, Kanis, M. Jakubec, Snoha, Čimbora, Kasaj, Vaňovec
Hbk Raková: Grochal - Heglas, Tlelka, Novotný, Révay, Zajac, Pagáč, Jašurek, Jánošík, Eliáš, Papík, Časnocha
Pomer striel - 41:24

 

Suché dresy - Caribic Okružná 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Body: Šmelka (R. Drábik), Šmelka (R. Drábik), S. Drábik (R. Drábik), R. Dábik (Lipták), Časnocha (R. Drábik), Šmelka (Lipták) - Z. Mravec (Staškovan), Rucek (Z. Mravec), Kubica (Rucek)

Zostavy mužstiev:
Suché dresy: Jurga - S. Drábik, Fonš, Boháč, R. Drábik, Šmelka, Petrák, Lipták, Časnocha
Caribic Okružná: V. Chromčák - S. Chromčák, Rucek, Z. Mravec, Stančík, Ujházi, Kubica, Staškovan, P. Mravec, Hluší

Pomer striel - 35:28

V šlágri kola začal lepšie Caribic, keď v tretej minúte prvej tretiny v presilovej hre rozvlnil sieť Z. Mravec. Na opačnej strane prišla odpoveď o dve minúty neskôr keď sa Šmelka nemýlil a vyrovnal. V siedmej minúte po odraze o zadný mantinel sa Suché dresy ujali vedenia 2:1 opäť gólom Šmelku. Týmto výsledkom skončila aj úvodná časť hry. V druhom dejstve padli tiež tri góly z toho dva do brány Caribicu. Za zmienku stojí gól Caribicu, ktorý padol opäť v početnej výhode. Po druhej časti hry Suché dresy vyhrávali už rozdielom dvoch gólov. Hneď v úvode tretej tretiny sa nemýlil Časnocha a poistil vedenie Suchých dresov už o  tri góly, keď prekonal len priemerne chytajúceho Chromčáka. Tomu nepomohli ani spoluhráči, keď sa Suché dresy dostávali do viacerých prečíslení, z ktorých padol už iba jeden gól. Na opačnej strane dokázal prekonať Jurgu v bráne Suchých dresov Kubica, ktorý skóroval vo vlastnom oslabení. Celkovo si tak Suché dresy pripísali víťazstvo v pomere 6:3. Pre Caribic je to len druhá porážka v tejto sezóne.

Bistro pod Lipou - Hbc Podzávoz 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Body: Firek (Chovančík), Gerát (Šmiček), Jaroš (Dirgas), Mart. Mravec, Kučák), Urbaník (Mart. Mravec), Firek (Čech)
Hbk Bistro pod Lipou: Romančák - Ďuriš, Prívara, Bazger, Pastorek, Zjavka, Herman, Arendárik, Kulla
Hbc Podzávoz: Marián Mravec - Baculák, Buška, Urbaník, Kučák, Jaroš, Šmiček, Firek, Gerát, Čech, Mart. Mravec, Dirgas, Chovančík, Homola

Pomer striel - 19:47

V priemernom zápase sa favorizovanému Podzávozu darilo najviac až závere zápasu. Bistru sa darilo odolávať dolho, po dvoch tretinách svietil na svetelnej tabuli stav 0:3. Až v poslednej časti hry sa dokázali presadiť postupne Martin Mravec, Urbaník a posledným gólom Firek. Pochvalu si zaslúži už tradične brankár Bistra Romančák. V zápase napokon favorizovaný Podzávoz vyhral 6:0.

8. kolo Kysuckej hokejbalovej ligy

V nedeľu 3.4.2011 sa odohralo 8. kolo Kysuckej hokejbalovej ligy. Výsledky 8. kola

Krásno Sparrows - Caribic Okružná 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Body: Balák (Magát, Újházi) - Kubica (Šurik), Z. Mravec (Kubica, Šurik), Mundier (Z. Mravec), Plaštiak (Staškovan, Mundier), Kubica (Staškovan, Šurik)

Zostavy mužstiev :

Krásno Sparrows: Nevedel - Magát, Podolák, Gomola, Kuric, Krkoška, Ujházi, Kuffa, Balák
Caribic Okružná: V. Chromčák - S. Chromčák, Šurik, Z. Mravec, Stančík, Kubica, Mundier, Staškovan, Plaštiak
Pomer striel - 25:49

V zápase lídra tabuľky s úradujúcim majstrom od začiatku udával tempo Caribic. Krásno sa sporadicky dostávalo do náznakov šancí no na jej konci bol väčšinou brankár Okružnej Chromčák. Po prvej časti hry svietil na svetelnej tabuli stav 2:0 pre Caribic. Ani druhá časť hry nepriniesla nič prekvapujúce. Hra Krásna sa nezlepšila ani v tejto tretine a Caribic pridal ďalšie dva góly. V treťom dejstve sa aj Krásno dostalo k pár zakončeniam, no gólman Caribicu pustil za svoj chrbát jedinú strelu, keď v predposlednej minúte skóroval Balák. Caribic si tak upevnil post lídra tabuľky a v nasledujúcom kole vyzve tím Suché dresy. Krásno ani v tomto zápase neprekročilo svoj tieň, keď mužstvo z veľkej časti mladých hráčov nemá skúsenosti na lepší výsledok. Mužstvu evidentne chýbajú hráči ako Štrba, Kanis, Čarada, bratia Blahutovci a ďalší, ktorí vybojovali titul v minulej sezóne. Caribic naopak s konsolidovanou a umnou hrou držal opraty zápasu a nepripustil zaváhanie.

Hbk Raková - Hbk Bistro pod Lipou 5:2 (1:2, 0:1, 1:2)
Body: Herman (Arendárik), Prívara (Ďuriš) - Pagáč (Časnocha), Jánošík (Gončár), Pagáč (Heglas), Jašurek (Časnocha), Gončár (Pagáč)

Zostavy mužstiev:
Hbk Raková: Grochal - Heglas, Tlelka, Novotný, Révay, Kyzek, Gončár, Červeník, Pagáč, Jašurek, Časnocha, Kurej, Jánošík
Hbk Bistro pod Lipou: Romančák - Ďuriš, Prívara, Bazger, Pastorek, Rebroš, Zjavka, Herman, J. Slivka, T. Slivka, Arendárik, Kulla

Pomer striel - 43:22
Vo veľmi slabom zápase potvrdila Raková úlohu favorita a získala tri body. Po celý zápas mala hernú prevahu, avšak nedokázala vsietiť viac gólov. Naopak, Bistro postavilo taktiku na rýchlych brejkoch. Tie predstavovali pre obranu súpera najväčšie nebezpečenstvo. Raková mohla vyhrať aj vyšším rozdielom, lenže jej hráči nepremenili viacero gólových šancí. Povinné víťazstvo pre favorita sa však nerodilo ľahko. Napriek sympatickému výkonu mladý tím Bistra stále čaká na prvé body v súťaži.

Suché dresy - Hbc Podzávoz (odložené na náhradný termín)

viac na hbkcadca.sk


Vytvorené: 13.04.2011