Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Veľkonočná výstava prác seniorov z 25 zariadení sociálnych služieb potrvá do 20. apríla

Veľkonočná výstava prác seniorov z 25 zariadení sociálnych služieb potrvá do 20. apríla

Čadca 06.03.2012 - Vernisáž 4. ročníka veľkonočnej výstavy pod názvom Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb otvoril predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár. Výstavný priestor Úradu ŽSK sa tak do konca marca premenil na prehliadku jarných symbolov, zvieracích motívov a pestrofarebných kraslíc, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou jari.

Každý ročník tejto výstavy je mimoriadny. Spoločne môžeme obdivovať výrobky klientov našich zariadení sociálnych služieb a oceniť ich zručnosť a trpezlivosť, s akou ich vyrábali. Som veľmi rád, že sa tu stretávame ako jedna veľká rodina v tomto predveľkonočnom období,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár, ktorý poďakoval riaditeľom i pracovníkom zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti ŽSK za ich namáhavú a obetavú prácu. Súčasťou výstavy bol pestrý program, o ktorý sa postarali klienti z útulku Harmónia s pásmom Krížová cesta a obyvatelia Zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb z Kysuckého Nového Mesta na Litovelskej ulici s Veľkonočnou šibačkou. Speváckym pásmom v sprievode harmoniky osviežili vernisáž klienti Domova sociálnych služieb Čadca - Horelica.

Veľkonočná výstava

Veľkonočná výstava, na ktorej sa prezentuje 25 zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti kraja, bude verejnosti sprístupnená na Úrade ŽSK na Komenského ulici v Žiline do 20. apríla 2012. Návštevníci si môžu vyzdobiť svoje domácnosti originálnymi veľkonočnými dekoráciami, ktorých kúpou zároveň podporia ďalšie tvorivé aktivity obyvateľov a klientov týchto zariadení. Foto (zask.sk)

 


Prílohy

horelica-zask-2012-3-2.jpg (77.75kB)
Vytvorené: 07.03.2012