Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Hokejbal: Juniorská súťaž začne jarnou časťou, novinkou 3 kolá mimo Čadce

Hokejbal: Juniorská súťaž začne jarnou časťou, novinkou 3 kolá mimo Čadce

Čadca 27.03.2012 - Slnko svieti, dresy s vôňou kvetinovej aviváže sa veselo trepocú na šnúre a svaly v našich telách pomaly, ale isto naznačujú, že by to už chcelo troška pohybu. Kilá, ktoré sme cez zimu poľahky nabrali, budeme teraz s námahou potiť na ihrisku.
V sobotu, 10. marca 2012 sa uskutočnilo stretnutie organizátorov hokejbalovej ligy s kapitánmi jednotlivých tímov. Témou diskusie bol najmä samotný začiatok jarnej časti, systém play-off, ale napríklad aj exhibičný zápas mladých hokejbalistov.

3. kolá sa odohrajú mimo Čadce

Výsledky schôdze nám zhrnul hlavný organizátor ligy Marek Heglas: Vzhľadom na to, že všetci hráči sa už tešia na ligu a počasie nám to dovoľuje, zhodli sme sa na tom, že začneme už tento víkend, tj. 24.3.2012. Prvé jarné kolo bude o niečo náročnejšie, pretože nám tam ostali ešte nejaké dohrávky z jesene. K novinkám patrí určite rozhodnutie odohrať 3 kolá mimo Čadce, konkrétne na Skalitom, Svrčinovci a Turzovke. Všetky tímy boli za tento nápad a ja si tiež myslím, že to bude príjemné spestrenie ligy. Takisto pripravujeme odmenu pre prvý tím po základnej časti, ako aj viacero iných ocenení. Čo sa týka play-off, rozhodli sme sa pre nasadenie 2 rozhodcov, čo určite prispeje k väčšej kvalite zápasov. Od jarnej časti očakávam kvalitné zápasy a množstvo zaujímavých hokejbalových momentov. Verím, že v práci, ktorú sme začali na jeseň, budeme pilne pokračovať a tento ročník juniorky sa stane najkrajším a najkvalitnejším, aký kedy čadčiansky hokejbal zažil. Ak budeme pokračovať v nastolenom tempe a prístupe všetkých zainteresovaných, od hráčov, cez rozhodcov, až po trénerov, som presvedčený, že hokejbal v túto jar naozaj rozkvitne.

Každý tím odohrá počas jarnej časti 11 zápasov + prípadné dohrávky. Do vyraďovacej časti postupuje 8 tímov, pričom jej formát je klasický, prvý s posledným, druhý so siedmym... hrá sa na 2 víťazné, v prípade semifinále, finále a zápasu o 3. miesto na 3 víťazné zápasy. V zápasoch play-off môžu nastúpiť jedine tí hráči, ktorí v základnej časti odohrali minimálne päť zápasov. V rámci All Stars víkendu kysuckého hokejbalu sa uskutoční zápas Sever vs. Juh, na ktorý kapitán každého tímu nominuje 3 hráčov + brankára. Tento zápas sa spolu so sprievodnými súťažami zručností uskutoční po skončení základnej časti.

Kapitánom jednotlivých tímov sme položili pár otázok týkajúcich sa zmien v lige, poprípade v zostavách ich družstiev. Tu sú ich odpovede:

  1. Čo hovoríte na nasadenie 2 rozhodcov na zápasy v play-off?
  2. Udiali sa počas zimnej prestávky nejaké zmeny v kádri? Ako sa váš tím počas nej pripravoval na jarné boje?
  3. Čo hovoríte na nápad odohrať 3 kolá mimo Čadce?

Stanislav Kristek (3. HBK Skalité Wolves):

  1. Podľa mňa stačí jeden.
  2. Nič sa nezmenilo, akurát zapojíme do hry aj druhého brankára. Trénovali sme takmer každý týždeň.
  3. Je to dobrý nápad, nech si aj iné tímy zahrajú doma.

Peter Šeliga (9. HBK Muflóni):

  1. Konečne sa bude normálne pískať. Predsa len, dvaja vidia viac ako jeden.
  2. V kádri sa žiadne zmeny neudiali, počas zimy sa každý pripravoval samostatne.
  3. Podľa mňa je to fajn, ale bude to ťažké, najmä pre brankárov.

Pavol Prívara (8. HBK Bistro pod Lipou):

  1. Tak určite, je lepšie mať dvoch rozhodcov na zápase. Čo sa týka hry, bude sa dávať väčší pozor na fauly a podobné nepríjemnosti...
  2. Výrazné zmeny sa u nás v tíme neudiali. Chceli by sme náš tím posilniť nejakými schopnými hráčmi a konečne začať hrať poriadne. Uvidíme, ako sa to vyvinie po zimnej prestávke, kedy hráči zväčša odpočívali a naberali sily na ďalšie stretnutia.
  3. Tri kolá mimo Čadce? A prečo nie, určite je to dobrý nápad vyskúšať si ihriská aj v iných obciach, nielen v Čadci.

Tibor Jurišta (7. Svrčinovec Eagles):

  1. Myslím si, že to bude lepšie. Rozhodcovia budú vidieť viac faulov, budú sa dopĺňať a zápas mať viac pod kontrolou. Nám sa to páči.
  2. Žiaden hráč neodišiel, ale ani nepribudol, tím je v pôvodnom zložení. Hrávali sme florbal v telocvični, kde sme si dobre zatrénovali, pracovali sme na prihrávkach a tréningom pre nás bolo aj odhadzovanie snehu spred dvora.
  3. Bude to zaujímavé, hrať na novom, inom ihrisku. Iné prostredie a možno aj iná atmosféra. Na druhej strane je to nevýhoda pre tých, čo bývajú ďaleko, ale 3 kolá predsa nikoho nezabijú.

Michal Krkoška (5. Krásno Sparrows):

  1. Je to super, keď na ihrisku pískajú dvaja rozhodcovia, aspoň budú mať väčší prehľad o hre.
  2. Zmeny ani nie, ale viac budeme nasadzovať starších a skúsenejších hráčov, lebo je to posledná sezóna pre starších a chceme, aby bola zároveň aj víťaznou. Príprava na jar bola aj cez zimu, či na ľade alebo na betóne, stále beháme a zdokonaľujeme sa.
  3. Nápad je to dobrý, ale v náš neprospech, na niektoré zápasy budeme musieť pomerne ďaleko cestovať. Liga by sa mala dohrať v Čadci, kde sa hrá odjakživa.

Juraj Lučan (4. Raková St. Dominics):

  1. Nasadenie 2 rozhodcov je určite veľmi dobrý nápad. Bude sa tým predchádzať mnohým nedorozumeniam. Na druhú stranu, je to predsa len finančná záťaž navyše.
  2. V našom týme sa zmeny v kádri neudiali. Zimnú prípravu sme si zvolili každý individuálne. Či už to bolo formou hokeja, hokejbalu v halách alebo v škole, alebo formovaním kondície.
  3. Nápad je to veľmi dobrý. Tímy okúsia hru aj na inom ihrisku, v inej atmosfére. Je to síce malá nevýhoda pre tímy, ktoré budú musieť cestovať, ale určite sa to oplatí.

Ladislav Blažek (6. Hbk Turzovka):

  1. Tak určite, bude sa hrať lepšie, keď budú dvaja rozhodcovia.
  2. Veľké zmeny v zložení tímu sa neudiali, čo sa týka tréningov, snažili sme sa trénovať pravidelne.
  3. Výborný nápad. U nás na Turzovke bude aj obecenstvo.

Patrik Grochal (1. HBC Panthers Skalité):

  1. Je to len dobré pre priebeh zápasov v celom play-off. Bude to mať vyššiu úroveň. Je to ďalšia pozitívna vec, ktorá sa v lige zavedie, predsa len, dva páry očí vidia toho viac.
  2. Zmeny v kádri nenastali. Cez ligovú prestávku sme pracovali stále s tým istým kolektívom ako doteraz, takže do jarných zápasov nastúpime v nezmenenej zostave. Čo sa týka prípravy, tá bola zameraná hlavne na kondíciu. Počas zimy sme trénovali 2x do týždňa v telocvični kde sme sa venovali najmä florbalu.
  3. To, že sa odohrajú kolá aj mimo ihriska v Čadci je ďalšia skvelá vec pre ligu, ako aj pre celý juniorský hokejbal na Kysuciach. Je to ďalšia možnosť, ako zviditeľniť hokejbal ,možnože sa vďaka tomuto kroku objavia ďalší nadšenci, ktorí by sa venovali tomuto krásnemu športu. Ja osobne sa teším na to, že určité kolo odohrám v domácom prostredí a myslím si, že hovorím za celý náš tím. Od vedenia ligy a jeho predsedu Mareka Heglasa je to ďalšia správna vec, ktorá robí tento ročník ešte lepší.

František Novotný (2. Hbk Raková):

  1. Rozhodne dvoch rozhodcov v play-off uvítam.
  2. V našom tíme by mal začať pôsobiť nový gólman, známy z predchádzajúcich sezón JKHL, tak verím, že bude tímu oporou. Čo sa týka prípravy a tréningov, počas zimnej prestávky sa každý hráč pripravoval individuálne podľa vlastnej potreby.
  3. Myslím si, že je to super príležitosť spestriť si naše hobby a obohatiť si skúsenosti hrou aj na iných ihriskách.

-DM-, informácie o hokejbale nájdete na www.hbkcadca.sk


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 27.03.2012