Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Juniorská Kysucká hokejbalová liga začala jarnú časť futbalovými výsledkami

Juniorská Kysucká hokejbalová liga začala jarnú časť futbalovými výsledkami

Čadca 30.03.2012 - Príjemné doslova hokejbalové počasie privítalo hráčov v sobotu 24. marca 2012 pri úvodnom jarnom kole Juniorskej Kysuckej hokejbalovej ligy. Pozrite si výsledky a komentár k zápasom.

Hbk Bistro pod Lipou - Raková St. Dominics 1:1 (0:0,1:1,0:0)
Body: Poláček (Kantorík)-Papík (Smreček)

Jarnú časť otvorili prvým zápasom hráči Bistra a Rakovej. Pomerne dlho sa čakalo na prvý gól zápasu: skóre otvoril až v druhej tretine navrátilec do zostavy Bistra Ján Poláček. O pár minút na to ale hráči v žltozelených dresoch nedokázali ustrážiť Mateja Papíka, ktorý úspešne zakončil svoj samostatný prienik. Bistru sa podarilo presadiť aj v záverečnej minúte zápasu, gól však kvôli postaveniu hráča v bránkovisku nemohol byť uznaný. Po zápase chudobnom na góly sa tak body delili.

Hbk Turzovka - Krásno Sparrows 0: 1 (0:0,0:1,0:0)
Body: Ševčík T. (Ševčík M.)

Krásno už pred štartom jarnej časti avizovalo, že má zálusk na titul v juniorskej lige, čo potvrdilo aj vo svojom prvom zápase, kedy svoj káder vystužilo viacerými skúsenými hráčmi. Predovšetkým opora v bránke Sparrows Tomáš Nevedel pôsobil pokojne a sebaisto a dal tak šancu svojim spoluhráčom zvíťaziť. Jeho náprotivok Jakub Čuboň z Turzovky zneškodnil viacero nebezpečných striel, proti tej z hokejky Tomáša Ševčíka bol však bezmocný. Krásno tak futbalovým výsledkom zvíťazilo nad Turzovkou a pripísalo si 3 body do tabuľky.

Svrčinovec Eagles - Hbk Bistro pod Lipou 2:1 (0:1,1:0,1:0)
Body: Hadida (Bednár), Bednár (Ďurkáč) - Strýček

Na svoj druhý zápas dňa nastúpili Bistráci proti hráčom Eagles. V tomto zápase hral najväčšiu rolu predovšetkým rozdiel medzi výkonmi oboch brankárov. Zatiaľ čo brankárka Bistra pustila 2 lacné góly a nedokázala podržať svojich spoluhráčov, Pavol Kulla v bránke Svrčinovca ukázal, že nám na Kysuciach vyrastá ďalšia generácia výborných brankárov. V posledných minútach hráči Bistra roztočili v obrannej tretine Eagles kolotoč striel a dorážok, tí však záverečný nápor ustáli a zaslúžene sa mohli radovať z víťazstva.

Hbk Turzovka - Raková St. Dominics 2:0 (1:0,0:0,1:0)
Body: Kucharčík, Straka

Po tesnej prehre proti Krásnu nastúpili hráči Turzovky do tohto zápasu s odhodlaním zabodovať. To sa im nakoniec aj podarilo, no treba uznať, že hráči St. Dominics vôbec neboli odovzdaným súperom a naozaj bojovali. Napriek tomu boli v tomto zápase úspešnejší Turzovčania.

HBC Panthers Skalité - HBK Muflóni
8:0 (3:0 - 3:0 - 2:0)
Body: P.Firek 5x (Ľ.Gerát 2x, M.Tomica, L.Potočár), P.Grochal (Ľ.Gerát), L.Potočár, Ľ.Gerát (P.Firek)

Po štyroch zápasoch, v ktorých padlo minimum gólov, sa proti sebe postavili tímy z opačných koncov tabuľky a s gólmi sa zrazu roztrhlo vrece (hoci len na jednej strane). V prvej tretine ešte Muflóni ako-tak dokázali držať krok s ašpirantami na titul zo Skalitého, s každou ďalšou minútou to však bolo horšie a horšie. Gólostroj Skalitého v tomto zápase sa napokon zastavil na čísle 8. Hlavnou mierou sa o tento výsledok pričinil kapitán Panterov Peter Firek, ktorý sa stal päťgólovým strelcom. Pozornosť púta aj Jakub Grochal v bránke Skalitého, ktorý v tejto sezóne ešte ani raz neinkasoval a jeho šnúra shotoutov je momentálne na čísle šesť.

Hbk Raková - Hbk Skalité Wolves 5:2 (1:1,2:1,2:0)
Body: Jašurek 2( Bazger), Kyzek 2 ( Jašurek, Kvašňovský), Zajac - Vojčiniak, Marjak

Raková (už tradične) nastúpila na tento zápas bez brankára, čo sa chystali využiť hráči Wolves. Prvý gól však napriek tomu inkasovali práve oni. Záver prvej tretiny ale priniesol vyrovnanie z hokejky Marjaka, kedy si loptička aj napriek obetavému zákroku hráča Rakovej našla cestu do siete. Mladí hokejbalisti zo Skalitého aj naďalej úspešne odolávali náporu skúsených borcov z Rakovej, až do záveru druhej tretiny, kedy dvoma gólmi v rozmedzí pár sekúnd otočila Raková skóre vo svoj prospech. V záverečnej tretine už len zvýšili svoj počet vsietených gólov a konečným výsledkom 5:2 si splnili povinnú jazdu za tromi bodmi.

Hráč kola: Peter Firek (HBC Panthers Skalité)

Kapitán Panterov pred týmto zápasom zrejme pozeral semifinálový duel hokejovej extraligy medzi Košicami a Zvolenom, v ktorom sa piatimi gólmi zaskvel hráč Košíc Jaroslav Kristek. Peťo ho napodobnil viac ako dokonale: k svojim piatim gólom, ktoré nasledovali jeden za druhým, si pripísal aj jednu asistenciu a priviedol svoj tím k vysokému víťazstvu nad Muflónmi.

Brankár kola: Pavol Kulla (Svrčinovec Eagles)

Tento mladý brankár Svrčinovca nastúpil na svoj prvý zápas v juniorskej KHL. A bola to rovno víťazná premiéra. Podľa slov kapitána tímu za výborným výkonom ich brankára stojí najmä tvrdý tréning a drina. Počas zápasu zneškodnil viacero vyložených šancí hráčov Bistra a spolu s pomocou obetavej obrany tak získali Eagles cenné 3 body.

-Dominika Mariňáková-
viac foto: www.hbkcadca.sk


Vytvorené: 30.03.2012