Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysucká hokejbalová liga pokračovala 9. kolom

Kysucká hokejbalová liga pokračovala 9. kolom

Čadca 02.05.2012 - Uplynulý víkend sa na hokejbalovom ihrisku v Čadci odohralo kompletné 9. kolo Kysuckej hokejbalovej ligy. Fanúšikovia videli kvalitné zápasy so zaujímavými výsledkami. Prinášame výsledky a tabuľku štatistiky jednotlivých zápasov a ich priebeh.

Výsledky - Kysucká hokejbalová liga:

Suché dresy - Dream team 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Úvodný zápas hracieho dňa zohrala skúsenosť proti dravosti. Suché dresy proti Dream teamu. Gólový účet stretnutia otváral až v druhej tretine Holešinský. Suché dresy mohli pridať aj ďalšie góly, no proti bol Jašurek. Pohoda zo zadných radov sa preniesla na útočníkov, ktorí dokázali rozhodnúť zápas už v druhej tretine. Aj keď bránu domácich kryl vynikajúci Smolka, na tri strely nestačil. Najprv Časnocha vymietol šibenicu. Podobne napriahol Čarnecký a poslal svoj tím do vedenia, aby do tretice trafil aj Gončár. V tretej časti hry šli „sucháči“ odvrátiť nepriaznivý stav. Proti dobre hrajúcemu Dream teamu to však nemali ľahké. Ostrostrelec R. Drábik si našiel pozíciu, aby znížil na 2:3 a vyburcoval spoluhráčov. No umne hrajúci hostia aj posledný tlak odvrátili a zaknihovali druhé víťazstvo jarnej časti.

Góly: Andrej Holešinský (Stanislav Drábik, Vladimír Chudej), Róbert Drábik (Michal Lipták) - Juraj Časnocha (Vladimír Najdek, Anton Kuffa), Peter Čarnecký (Milan Gončár, Anton Kuffa), Milan Gončár (Marek Heglas)
Strely: 26/33
Brankári: Lukáš Smolka (90,90 %) - Daniel Jašurek (92,30 %)
Hráči zápasu: Lukáš Smolka (Suché dresy) - Milan Gončár (Dream team)
Suché dresy: Smolka - R. Drábik ©, S. Drábik, Holešinský, Chudej, M. Lipták, Boháč, Kašuba, Izák, Franek, Kubiatko.
Dream team: Jašurek - V. Najdek ©, J. Časnocha, Kuffa, Čarnecký, Gončár, Heglas Krišica, Hajduk, Laš, Kuffa, M. Najdek.

Krásno Sparrows - Bistro pod lipou 5:3 (3:0, 1:2, 1:1)

Prvá tretina vyznela jednoznačne pre Krásno. Magát ako správny kapitán zavelil do útoku, keď zo skrumáže prestrelil Romančáka. Ten kapituloval ešte dvakrát v prvej tretine po strelách M. Snohu a v poli hrajúceho Nevedela. Útočiaci brankár dostal chuť na góly a zvýšil aj na 4:0. To už Krásno malo pohodlný náskok. Hra sa začala meniť. Uspokojení domáci znížili nasadenie čo využili hostia z Bistra. Dvoma gólmi sa priblížili k svojmu súperovi. Tradične ostreľovaný Romančák burcoval svojich dopredu no pušný prach jeho strelcov na chvíľu zvlhol. V tretej časti hry padli len dva góly. Jeden do každej brány. Najprv zvyšoval Čimbora, aby o pár minút neskôr upravil Zajac na konečných 5:3. Krásno sa mohlo radovať z prvých bodov jarnej časti viac ako z predvedenej hry.

Góly: Erik Magát, Martin Snoha (Jaroslav Pagáč), Tomáš Nevedel, Tomáš Nevedel (Michal Krkoška), Tomáš Čimbora - Tomáš Zajac (Daniel Bazger), Daniel Bazger (Michal Surový), Tomáš Zajac (Michal Surový).
Strely: 41/11
Brankári: Dušan Jarabica (72,72 %) - Martin Romančák (87,80 %)
Hráči zápasu: Erik Magát (Krásno Sparrows) - Tomáš Zajac (Bistro)
Krásno: Jarabica - Magát ©, Krkoška, Pagáč, Vaňovec, Kasaj, Čimbora, Balák, Fojtík, Snoha, Nevedel, Červeník.
Bistro: Romančák - Bazger ©, P. Prívara, Ďuriš, Surový, Zajac, Kyzek.

Hbc Podzávoz - Hbc Panthers Skalité 7:5 (2:1, 1:3, 4:1)

Hra začala svižne. Vzájomné súboje týchto celkov sú vždy nabité energiou a chuťou po víťazstve. Podzávoz sa ujal vedenia vďaka aktívnemu Palarcovi, ktorý zabezpečil prvé tri góly svojho mužstva. Na to odpovedalo Skalité Marošom
Fonšom. Bývalý reprezentačný útočník predvádzal pekné kúsky. Strelil dva góly a ťahal svoj tím za víťazstvom. Keď sa pridali aj P. Firek s Petrákom, už sa zdalo, že Skalité získa ďalšie body. Opak bol pravdou. V útoku prehovorila strelecká muška statného centra Podzávozu - Juraj Belicu. Jeho tri góly zabezpečili dokonalý obrat. Buška ešte stihol položiť čerešničku na tortu víťazstva druhého celku súťaže.
Góly: Michal Palarec (Juraj Belica), Michal Palarec, Lukáš Kubala (Michal Palarec), Juraj Belica (Jozef Baculák), Juraj Belica (Martin Mravec), Juraj Belica, Anton Buška (Marek Mudrík) - Tomáš Firek (Anton Duník), Maroš Fonš (Norbert Chovanec), Maroš Fonš, Peter Firek (Norbert Chovanec), Ján Petrák (Martin Fonš).
Strely: 26/17
Brankári: Marián Mravec (70,58 %) - Jakub Grochal (73,07 %)
Hráči zápasu: Juraj Belica (Podzávoz) - Ján Bobek (Skalité).
Podzávoz: Mar. Mravec - Baculák, Buška, Kučák, Mart. Mravec, Dirgas, Šmíček, Mudrík, Belica, Palarec, Kubala, Herman, Homola.
Skalité: J. Grochal - P. Firek ©, Petrák, Maroš Fonš, Martin Fonš, P. Gerát, Martin Tomica, L. Potočar, J. Potočár, T. Firek, Martiniak, Bobek, S. Firek, Chovanec, Duník, Ľ. Gerát, Čarnecký.

Hráč kola: Daniel Jašurek z Dream teamu. Dosiahol najvyššie percento úspešnosti zákrokov spomedzi všetkých brankárov a výhru proti strelecky disponovaným Suchým dresom.

Tabuľka po 9. kole

  1. Caribic 21
  2. Podzávoz 20
  3. Krásno 16
  4. Dreamteam  9
  5. Skalité  9
  6. Suché dresy  3
  7. Bistro 0

(URB): www.hbkcadca.sk
na foto: Anton Buška, posledný strelec 9. kola... autor foto: Lenka Mikovčáková.
 


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 02.05.2012