Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Karatisti ZZO Čadca medailovo v Českom Tešíne

Karatisti ZZO Čadca medailovo v Českom Tešíne

Čadca 31.05.2012 - Dňa 26.5.2012 sa osem mladých karatistov z oddielu Karate ZZO Čadca zúčastnilo na Stredoeurópskom pohári karate v Českom Tešíne. Súťaž bola obsadená pretekármi z troch krajín - Česka, Poľska a Slovenska. Celkovo sa zúčastnilo 18 tímov s celkovým počtom pretekárov 180. Zámer bol ukázať kvalitu Čadčianskeho karate, nabrať nové skúsenosti a priniesť aspoň niekoľko medailí, čo sa im aj nakoniec podarilo.

Za oddiel Karate ZZO Čadca išli reprezentovať zo skúsenejších borcov Karol Kožák, Tomáš Tomaník, Branislav Kováčik a Ján Jurga, prvopočiatočné skúsenosti išli naberať Martin Jurga, Sevolod Mogylniuk, Adam Gomola a René Kajánek.
Zo "starších" sa nakoniec bodovo presadili: Karol Kožák - ktorý si po štyroch zápasoch v kategórii Kumite do 9 rokov vybojoval zlatú medailu, Branislav Kováčik - ktorý si v kategórii Kumite 12-13 rokov v troch zápasoch vybojoval taktiež zlatú medailu a Ján Jurga – ktorý v kategórii Kata si vybojoval bronzovú medailu. Tomášovi Tomaníkovi sa tentoraz šťastena obrátila chrbtom, nevyšiel mu prvý zápas podľa predstáv.
Z nováčikov prekvapil Adam Gomola, ktorý si po troch zápasoch v kategórii Kumite 10-11 rokov vybojoval striebornú medailu. Zle nezačal aj Sevo, bohužiaľ súper sa rozhodol bojovať dosť nešportovým spôsobom a vďaka faulom už Sevo po úraze nosa nemohol ďalej pokračovať.

Aj v takejto nie priaznivej dobe, kedy sa hľadajú financie na každú súťaž je potrebné poďakovať trénerom, predovšetkým Petrovi Michalcovi, ale taktiež aj Jánovi Jurgovi a Petrovi Kubaškovi za vzornú prípravu chlapcov pred súťažou. Chlapcom z oddielu patrí poďakovanie za vzornú reprezentáciu mesta Čadca, za ich odhodlanú bojovnosť a prajeme im ešte veľa ďalších úspechov.
 


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 31.05.2012