Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Pri dopravnej nehode sa 29 ročný vodič z Maďarska takmer vykúpal + foto

Pri dopravnej nehode sa 29 ročný vodič z Maďarska takmer vykúpal + foto

Ochodnica 05.07.2012 - V utorok 3. júla ráno došlo na ceste I/11 v katastri obce Ochodnica, okres Kysucké Nové Mesto k dopravnej nehode. 29 ročný vodič (Maďarsko) riadil v smere od Žiliny na Čadcu osobné motorové vozidlo Suzuki Swift. Pri prechádzaní priameho úseku cesty v dôsledku únavy prešiel cez ľavý jazdný pruh do priekopy, kde zostal stáť opretý ľavou časťou vozidla o stromy a kríky. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Na vozidle vznikla predbežná škoda vo výške 5.000,- eur.

Vodičovi bola za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v blokovom konaní uložená pokuta. Počas odstraňovania následkom dopravnej nehody bola cestná premávka riadená v polovičnom profile.

Pri dopravnej nehode 29 ročný vodič z Maďarska takmer vykúpal + foto

Ospalosť a únava sú príčinou vážnych dopravných nehôd. Málo vodičov si uvedomuje, že unavení by sme si podľa zákona ani nemali sadať za volant (§ 4 ods. 2 písm. e) zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke). Odporúčame vodičom, aby nepreceňovali svoje sily a schopnosti a počas jazdy si radšej dali častejšie prestávky na odpočinok a dodržiavali pitný režim.

Pri dopravnej nehode 29 ročný vodič z Maďarska takmer vykúpal + foto

foto: KRPZ Žilina


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 05.07.2012