Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Zlodej ukradol z auta kabelku a vybielil aj kreditnú kartu

Zlodej ukradol z auta kabelku a vybielil aj kreditnú kartu

Horný Vadičov 24.10.2012 - Neznámy páchateľ sa v utorok 23. októbra v dopoludňajších hodinách vlámal do osobného motorového vozidla Škoda. Vozidlo bolo zaparkované v obci Horný Vadičov, okres Kysucké Nové Mesto. Na vozidle poškodil sklenenú výplň na zadných dverách a zo sedadla odcudzil dámsku kabelku s peňaženkou, v ktorej sa nachádzala finančná hotovosť, osobné doklady a doklady od vozidla. Následne páchateľ s odcudzenou platobnou kartou uskutočnil viaceré výbery finančnej hotovosti z bankomatu. Krádežou a neoprávneným výberom tak spôsobil predbežnú škodu vo výške 490.-€ a poškodením vozidla škodu cca 75.-€.

Vyšetrovateľ Policajného zboru v súvislosti s týmto prípadom začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty.

Polícia na prípade pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.


Vytvorené: 25.10.2012