Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Opitý muž v Hornom Vadičove narazil do protiidúceho vozidla a následne do plynovej skrinky

Opitý muž v Hornom Vadičove narazil do protiidúceho vozidla a následne do plynovej skrinky

Horný Vadičov 06.10.2014 - Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 38 ročného Miroslava z okresu Kysucké Nové Mesto z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž v sobotu 4. októbra popoludní riadil motorové vozidlo Volkswagen LT 35 po miestnej komunikácii v obci Horný Vadičov, okres Kysucké Nové Mesto.

Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom vpravo a narazil do pred ním idúceho motorového vozidla Fiat Brava, ktoré viedol 35 ročný vodič. Po zrážke bolo vozidlo Fiat odhodené vľavo. Vozidlo Volkswagen narazilo vpravo do oplotení rodinných domov a po náraze došlo k poškodeniu plynovej skrinky. Obvinený muž sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,64 mg/l alkoholu v dychu (1,33 promile) a následne mu policajti zadržali vodičský preukaz. U vodiča z vozidla Fiat alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniu osôb. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 4.500.-€. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania, informoval krajský policajný hovorca Radko Moravcík. Foto: polícia

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 06.10.2014