Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Študenti zorganizovali Turistický pochod po stopách Beskydsko - Javorníckej magistrály

Študenti zorganizovali Turistický pochod po stopách Beskydsko - Javorníckej magistrály

Krásno nad Kysucou 15.11.2012 - Študenti Strednej odbornej školy drevárskej Krásno nad Kysucou a Školské stredisko záujmových činností uskutočnili dňa 13. októbra 2012 turistický pochod. Vybrali sme trasu s názvom Po stopách Beskydsko-Javorníckej magistrály so zrazom na styčných miestach: Petranky, Semeteš, U Melcíka. Turistického pochodu sa zúčastnilo 214 turistov. Niektorí prišli pešo aj so svojimi štvornohými miláčikmi, iní na bicykloch, ale spoločným znakom bola dobrá nálada a pocit, že robíme niečo dobré pre svoje zdravie.

Bolo nám tak dobre, že spontánne vznikla o tomto dni aj básnička:

V sobotu na Kolomana,
rýdziky sme našli zrána.
Na lúke pod Petrankami
slnečno i s prehánkami.
V sobotu na Kolomana
pod rozhľadňou Oľa, Jana
špekáčiky opekali
suveníry ponúkali.
V sobotu na Kolomana,
Fero v hmle hľadal Jána.
Aj pes Jessi brechal kdesi
v sobotu na Kolomana
hľadal v tej hmle svojho pána.

Pre všetkých účastníkov turistického pochodu boli pripravené suveníry, ktoré vyrobili naši žiaci. Okrem darčekov bolo prichystané pre turistov aj malé občerstvenie. Účastníci mali možnosť pokochať sa panenskou prírodou, krásnym panoramatickým výhľadom na krajinu a nazbierať jesenné plody lesa.

Hlavným cieľom bolo zvýšiť zdatnosť a kondíciu najmä mladých ľudí v našom regióne, preferovať zdravý životný štýl a kladný vzťah k športu, spoznávanie prírody v oblasti Vysokých Javorníkov a Turzovskej vrchoviny. Oboznámiť širokú verejnosť s možnosťami pestovania turistiky v našom regióne.

zdroj: sosdkrasno.edupage.org


Vytvorené: 16.11.2012