Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Radosť Slniečku priniesol Mikuláš

Radosť Slniečku priniesol Mikuláš

Čadca 12.12.2012 - Deti z Domova sociálnych služieb a špecializované zariadenie Slniečko Oščadnica dostali na sv. Mikuláša hračky a balíčky od poslanca ŽSK Jozefa Vražela. Ten zariadenie navštevuje pravidelne už niekoľko rokov. „Vždy som pripravený na to, čo ma tu čaká, ale zakaždým ma to osloví a dojme. Tie deti sa dokážu neuveriteľne tešiť aj z mála. Stačí im pohladenie, úsmev, či trocha pozornosti. Veľmi si vážim pracovníkov, ktorí v danom zariadení pracujú a vďaka ktorým, je život týchto detí lepší.“

Deti sa mohli potešiť z balíčkov sladkostí a didaktických hračiek, ktoré zariadenie využije vo výchovno - vzdelávacom procese. „Myslím si, že by malo byť morálnou povinnosťou každého pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú“, dodal Vražel. Podľa jeho slov by nemalo ísť o povinnosť, ale radosť a dobrý pocit. Pravidelným návštevníkom a darcom zariadenia bývajú aj študenti Gymnázia J.M.Hurbana. Tí pripravili deťom zaujímavý kultúrny program a darovali hračky a sladkosti.

Domov sociálnych služieb a špecializované zariadenie Slniečko Oščadnica je zariadenie s celoročnou pobytovou formou sociálnej služby, poskytujúcou komplexnú starostlivosť prijímateľom sociálnej služby s mentálnym, zdravotným a kombinovaným postihnutím. V súčasnom období sa v zariadení nachádza okolo 110 prijímateľov sociálnej služby. Zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj.

V prípade, že sa rozhodnete špecializovanému zariadeniu Slniečko Oščadnica pomôcť, kontaktujte zariadenie Domova sociálnych služieb: riaditeloscad@vuczilina.sk.
Pomôžete tak handicapovaných deťom vyčariť úsmev na tvári a zlepšiť ich každodenný život.


Fotogaléria k článku :

slniceko-2012-9.jpg
slniceko-2012-8.jpg
slniceko-2012-7.jpg
slniceko-2012-6.jpg
slniceko-2012-5.jpg
slniceko-2012-4.jpg
slniceko-2012-3.jpg
slniceko-2012-2.jpg
slniceko-2012-1.jpg
Vytvorené: 12.12.2012