Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Minister Ján Počiatek: Výstavba diaľnice D3 je prioritou aj pre poľskú stranu

Minister Ján Počiatek: Výstavba diaľnice D3 je prioritou aj pre poľskú stranu

25.04.2013 - Wieliczka - Výstavba diaľničného ťahu Žilina - Čadca - Żywiec - Bielsko Biała bude napredovať rýchlejšie vďaka lepšej spolupráci Slovenska a Poľska. Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek podpísal s poľským ministrom dopravy Slawomirom Nowakom deklaráciu o vzájomnej spolupráci pri výstavbe tohto diaľničného ťahu.

Výstavba diaľnice D3

Vďaka lepšej cezhraničnej spolupráci pri príprave a výstavbe diaľnice D3 a jej pokračovania v Poľsku sa nám podarí zlepšiť život ľudí v celom regióne,“ povedal na rokovaní vo Wieliczke Ján Počiatek. Počas spoločného rokovania ministrov prítomní potvrdili, že diaľničný ťah Žilina - Čadca - Żywiec - Bielsko Biała bude jednou z priorít pri výstavbe diaľnic a rýchlostných ciest.

Výstavba diaľnice D3

Na rokovaní, ktoré sa uskutočnilo v rámci stretnutia ministrov dopravy krajín V4 a ďalších siedmich krajín (Rumunska, Litvy, Lotyšska, Estónska, Bulharska, Slovinska a Chorvátska) sa poľský minister informoval aj o tom, v akom stave je výstavba úseku Svrčinovec - Skalité a ministri rokovali aj o styčnom bode slovenskej a poľskej vetvy tejto diaľnice. Z hľadiska budúcej spolupráce boli kľúčové debaty o projektoch, ktoré si v nasledujúcich rokoch vyžiadajú užšiu kooperáciu, ako aj analýza rizík pri týchto projektoch, informoval hovorca Ministerstva dopravy Martin Kóňa.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 28.04.2013