Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

V kysuckej Radoli požiadalo o prenosnú urnu 15 voličov

Podľa starostu Antona Tkáčika očakávajú napriek nepriaznivému počasiu nadpriemernú volebnú účasť.
Vo voľbách do samosprávneho kraja býva účasť nižšia ako v iných voľbách. Ale skúsenosť z minulých volieb je taká, že bude nadpriemerná v porovnaní s okolitými obcami. A určite nadpriemerná v porovnaní so Slovenskom. Popoludní účasť kopírovala daždivé počasie. Chodili starší aj mladší, približne ako pri všetkých voľbách. Čakáme, že ľudia si porobia okolo domov a večer prídu do volebnej miestnosti,“ uviedol Tkáčik.

Podotkol, že aj pri očakávanej nadpriemernej účasti stačí obci s 1450 obyvateľmi jeden volebný okrsok. „S volebnými urnami to v obci tradične zabezpečujeme tak, že členov volebnej komisie vozíme autom, aby to bolo rýchlejšie,“ dodal radoľský starosta.

Po obci dnes jazdil autom s dvoma členmi okrskovej volebnej komisie. Prvého navštívili 70-ročného Antona Ľudvika. Samozrejme, že človek pozná svojich občanov. A aj celý Žilinský samosprávny kraj. Môj nebohý brat mi povedal, že už tu budem 50 rokov, tak som Kysučan. A inak, ja som Radolec,“povedal po vhodení volebného lístka do prenosnej urny Ľudvik.

Jasnú predstavu o voľbe poslancov aj predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) mala pri návšteve členov okrskovej volebnej komisie s prenosnou urnou aj 68-ročná Helena Jančigová. Už viem, koho budem krúžkovať. Nemôžem chodiť, tak ma títo chlapci obsluhujú. Všetko už máme prečítané a zistené,“ dodala Jančigová. (TASR)


Vytvorené: 12.11.2013