Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video: Dvaja mladíci, ktorí prepadli taxikára skončili v policajných rukách

Video: Dvaja mladíci, ktorí prepadli taxikára skončili v policajných rukách

Čadca 05.12.2014 - V rukách čadčianskych policajtov skončili dvaja mladíci vo veku 16 a 19 rokov z okresu Čadca, ktorí vo štvrtok 4. decembra v skorých ranných hodinách v obci Staškov prepadli 39 ročného taxikára z Námestova.

 

Dvojica mladíkov sa v noci zo stredy na štvrtok dohodla, že vylákajú taxikára do obce Staškov, kde ho napadnú a odcudzia mu vozidlo. Na to mladší Ján z telefónu patriaceho staršiemu Miroslavovi privolal taxík do obce Olešná. Po jeho príchode obidvaja nastúpili do taxíka. Taxikára požiadali, aby ich zaviezol do obce Staškov do blízkosti chaty. Po príchode k chate, taxikárovi pod zámienkou prikázali pokračovať v jazde ďalej. V okamihu, keď mu povedali, že sa má otočiť mladší Ján priložil taxikárovi ku krku nôž.

Miroslav ho držal za plece. Taxikár sa začal brániť a odtláčal útok. Z vozidla sa mu podarilo ujsť. Následne sa dvojica útočníkov zmocnila taxikárovho auta Škoda Octávia a z miesta odišli. Dvojicu mladíkov zastavila policajná hliadka v obci Povina. Po zastavení z vozidla obidvaja ušli k rieke Kysuca, kde sa snažili ukryť. Policajnou hliadkou boli vypátraní a zadržaní. U obidvoch mladíkov bola vykonaná dychová skúška na alkohol, staršiemu Miroslavovi namerali 0,56 mg/l a mladšiemu Jánovi 0,73 mg/ l alkoholu v dychu. Obidvoch mladíkov vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Na mladšieho obvineného podal vyšetrovateľ podnet na návrh na vzatie do väzby. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov, informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 05.12.2014