Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Kysuce budú mať svoju magnetickú rezonanciu

Kysuce budú mať svoju magnetickú rezonanciu

13.7.2018, Žilina – Dobrá správa pre pacientov. Predstavenstvo Všeobecnej zdravotnej poisťovne schválilo vo štvrtok vydanie predbežného súhlasu na zazmluvnenie magnetickej rezonancie pre Kysuckú nemocnicu s poliklinikou v Čadci. ,,Kysuce si budú môcť vydýchnuť. Spádová oblasť pre takmer 130-tisíc obyvateľov sa konečne dočká svojej magnetickej rezonancie a pacienti viac nebudú musieť cestovať na vyšetrenie do vzdialených miest,“ zhodnotila rozhodnutie Predstavenstva VšZP riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

,,Ukázalo sa, že o dobré veci sa oplatí bojovať. Už od nástupu do funkcie sme viedli rokovania, aby sme získali súhlas na zazmluvnenie rezonancie. Vedenie nemocnice len pred pár dňami spustilo petíciu, do ktorej sa zapojilo niekoľko tisíc obyvateľov, pokračovali sme v rokovaniach, apelovali sme na poslancov. 
Výsledkom je, že sa Kysuce môžu tešiť na novú magnetickú rezonanciu,“ dodala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.
ŽSK je zriaďovateľom 4 nemocníc s poliklinikou a 1 polikliniky. Od mája 2016 poskytuje vyšetrenie magnetickou rezonanciou Dolnooravská nemocnica s poliklinikou v Dolnom Kubíne, teraz pribudne ďalšia župná rezonancia v Kysuckej nemocnici s poliklinikou v Čadci. 

Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 13.07.2018