Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Cestári správy ciest ŽSK zasahovali na Orave

Cestári správy ciest ŽSK zasahovali na Orave

26.9.2018, Žilina – Cestári na Orave majú za sebou prvý zimný výjazd. September so sebou priniesol výrazne ochladenie a na ceste sa tvorila poľadovica. Náhla zmena počasia so sebou priniesla aj prvé zásahy cestárov. Na Orave v oblasti Roháčov snežilo a teplota klesla pod nulu. ,, Situácia nás však neprekvapila. Správa ciest zabezpečila na základe predpovedí počasia pohotovosť na všetkých svojich pracoviskách a ukázalo sa to ako veľmi dobrý ťah,“ povedal riaditeľ Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja Pavol Liška.

Zároveň dodal, že na Orave v oblasti Roháčov bolo posypaných zhruba 80 km ciest. ,,Bola poľadovica, posypom sme eliminovali možnosť šmyku. V teréne boli vozidlá Závodu Orava v Dolnom Kubíne, Námestove a Trstenej. V ostatných regiónoch bola situácia zatiaľ pokojná. Teplota vozovky je v plusových hodnotách,“ uzavrel.

Pracovníci a technika v strediskách Správy ciest ŽSK ostávajú naďalej v pohotovosti, aby v prípade potreby zasiahli a zabezpečili bezpečný prejazd na cestách v správe župy.


Vytvorené: 27.09.2018