Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

22-ročného Miroslava s útočnou puškou zadržala polícia v Krásne nad Kysucou, nafúkal 2,13 promile

22-ročného Miroslava s útočnou puškou zadržala polícia v Krásne nad Kysucou, nafúkal 2,13 promile

Krásno nad Kysucou 16.12.2022 - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v  Čadci  obvinil 26-ročného Miroslava z Krásna nad Kysucou zo zločinu a prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Obvinený muž sa mal v utorok (13. decembra) s útočnou puškou pohybovať v meste Krásno nad Kysucou.

Tento bol vo večerných hodinách príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru obmedzený na osobnej slobode pri Železničnej stanici v Krásne nad Kysucou. Následne sa muž podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,02 mg/l (2,13 promile) alkoholu v dychu. Pri výkone procesných úkonov boli obvinenému zaistené zbrane, komponenty do zbraní a rôzne strelivo, ktoré si zadovážil bez povolenia. Zaistené veci boli zaslané na expertízu.  Predbežným skúmaním sa zistilo, že zaistené zbrane a strelivo podliehajú povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti. 
Zároveň poverený príslušník Policajného zboru mužovi vzniesol obvinenie aj z prečinu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa mal  dopustiť v ten istý deň voči svojej bývalej priateľke. 
Na obvineného muža bol spracovaný podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania, uviedla hovorkyňa KRPZ v Žiline Gabriela Kremeňová. 

foto: polícia


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 16.12.2022 | Čitateľov: 1534