Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Prechod na digitálne kino plánujú aj v Čadci

Prechod na digitálne kino plánujú aj v Čadci

Dlhodobo pripravovaný projekt digitalizácie sa blíži ku koncu. Mestské kino by malo od augusta prejsť na digitálne premietanie.
Čadca 19.06.2012 - Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca sa zaradilo k skupine úspešných žiadateľov o poskytnutie dotácie z Audiovizuálneho fondu na digitalizáciu kina. Predpokladané náklady na digitalizáciu čadčianskeho kina dosahujú výšku 132 210 eur. Finančné prostriedky vo výške 99 210 eur budú čerpané z rozpočtu mesta a 33 000 eur z Audiovizuálneho fondu.

Zakúpením novej techniky by sa mala podľa vyjadrení riaditeľky Kultúrneho a informačného centra mesta Čadca A. Strakovej zvýšiť kvalita filmovej produkcie, návštevnosť zariadenia a ekonomický zisk príspevkovej organizácie. „Premietacie prístroje potrebujú rozsiahlu výmenu, pretože rok 1979 je rokom, kedy sa dali do užívania. Okrem toho, že sú za 30 rokov opotrebované, ich údržba a oprava je čím ďalej náročnejšia a náhradné diely nedostupnejšie,“ uvádza Straková v dôvodovej správe. S návratnosťou investícií sa podľa jej vyjadrení počíta v priebehu 3 až 5 rokov.

Prechod na digitálnu technológiu je naplánovaný v auguste 2012. V budúcnosti plánuje Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca aj premietanie 3D filmov. „Ide o ďalšiu investíciu vo výške 32 340 eur,“ uviedla riaditeľka príspevkovej organizácie v predloženej správe.

-nca-
 


Vytvorené: 19.06.2012