Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Primátor mesta Čadca si uctil prijatie ústavy a privítal kysuckého maratónca Petra Tichého

Primátor mesta Čadca si uctil prijatie ústavy a privítal kysuckého maratónca Petra Tichého

Čadca, 02.09.2009- Primátor mesta Čadca J. Vražel sa 01. septembra 2009 zúčastnil osláv prijatia najvyššieho zákona SR. V priestoroch Kysuckej knižnice pri „zakladajúcom kameni“ a lipe, ktorá bola vysadená na počesť prijatia ústavy v roku 1993, sa stretli všetci, ktorí si za prítomnosti predstaviteľov ĽS HZDS pripomenuli 16. výročie prijatia Ústavy SR. Organizátorom podujatia bola Okresná organizácia ĽS HZDS.

J.Vražel: „Ústava je historický dokument, v ktorom sa nachádza viacero ústavných princípov. Je vyjadrením prirodzenej suverenity národa, občana a štát. Tto z nej robí najvýznamnejší dokument našej doby. Bol by som rád, keby sme si uvedomili, že deň ústavy nie je len 01. septembra , ale každý deň. Je našou mravnou povinnosťou myslieť na ústavu vždy, keď rozhodujeme o vážnych osobných a celospoločenských otázkach a záujmoch. Len ten národ má budúcnosť, ktorý má svoju ľudskú morálku, jazyk a národnú hrdosť. A my to máme.“
Súčasťou programu osláv ústavy bolo aj privítanie kysuckého maratónca Petra Tichého, ktorý na počesť 16. výročia ústavy prebehol trasu, ktorá smerovala aj do Čadce. Primátor mesta Čadca pripol na štafetu bežca trikoloru s erbom nášho mesta a vyslovil poďakovanie za symbolické pripojenie mesta Čadca k tejto tradícií a oslave výročia sviatku.

O udalosti informovala Silvia Kajanková - hovorca mesta Čadca.


Fotogaléria k článku :

peter-tichy-2009-jozef-vrazel.jpg
vyrocie-ustavy-2009-cadca-2.jpg
vyrocie-ustavy-2009-cadca-1.jpg
Vytvorené: 03.09.2009 | Čitateľov: 1318