Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Karatisti ZZO Čadca na medzinárodnej GP v Žiline

Karatisti ZZO Čadca na medzinárodnej GP v Žiline

28.3.2010 : Karatisti ZZO Čadca vycestovali do blízkej Žiliny, kde sa zúčastnili medzinárodnej GP Žilina. Na turnaji sa stretlo 573 pretekárov zo 61 klubov. Zastúpenie mala ČR, Poľsko, Maďarsko, Ukrajina a samozrejme domáce SR. Čadca mala 12 člennú výpravu z ktorej len dvaja zápasníci vybojovali pódiové víťazstvo. Marek Pončka (ml. žiak -32kg) našiel premožiteľa až vo finále, kďe podľahol v ťažkom zápase s Kyryliukom Arseniim zo Sin-Syobu team Ukraine.

Napriek tomu, že Marek finále prehral, patrí medzi excelentných zápasníkov a zlato mu ušlo len o bod. Marek prehral finále 2:3 v predĺžení. Naopak Matúš Hudec žiak ZŠ Podzávoz (ml. žiak -28kg) dohnal až k slzám Medvedovs´kyi Dmytrova zo Sin-Syobu team Ukraine keď ho vo finále odporúčal na druhé miesto. Vo všetkých svojich zápasoch predvádzal Matúš pekné a s prehľadom vedené zápasy. Ostatným pretekárom sa absolútne nedarilo, najbližšie k medaile sa dostal Adam Hudec, keď prehral boj o bronzovú priečku.

Celkovo sa ZZO Čadca v hodnotení klubov umiestnilo na 17.mieste. GP Žilina bola náročná aj časovo. Súťaž začala o 10:00 a skončila až o 21:30. výsledky: http://www.karate.sk/458/grand-prix-zilina a www.karatezzo.eu.sk 


Vytvorené: 30.04.2010