Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

11. ročník Grand prix Hradec Králové zvládli karatisti Klubu karate ZZO Čadca výborne

11. ročník Grand prix Hradec Králové zvládli karatisti Klubu karate ZZO Čadca výborne

120 klubov zo 17 krajín sa stretlo v kongresovom centre Aldis v Hradci Králové, aby si tu porovnali svoje schopnosti v športovom zápase kumite a v súborných cvičeniach kata. 1025 karatistov ukázalo akú pridanú hodnotu ponúka KARATE všetkým bez ohľadu na vek, postavenie, či technickú vyspelosť. Poďakovanie patrí organizátorom tejto najprestížnejšej súťaže karate v ČR, na ktorú neváhajú merať cestu teamy z krajín ako Egypt, Rusko, Veľká Britania, Nórsko atď.11 ročník Grand prix Hradec Králové ponúkol skutočné športové zážitky všetkým zúčastneným a hlavne veľkej diváckej kulise.

Tento turnaj si nenechala ujsť ani Česká televízia a zostrih toho najlepšieho odvysielala ešte v prvý deň konania tohto turnaja večer na ČT4. Turnaj bol rozdelený do dvoch dní. V sobotu 24.4.prebiehali súťaže seniorov, juniorov a dorastencov. Na druhý deň v nedeľu prebehla súťaž najmladších, teda detí a žiakov. V silne obsadených kategóriach sa prezentovali aj zástupcovia Čadce. Prvý deň súťaže nastúpil v najťažšej seniorskej kategórií Lukáš Marťák, ktorý aj na to minimum čo venuje tréningu, dokázal zabojovať. Žiaľ v poslednom zápase, keď mohol vybojovať bronz, prehral o jeden bod 2:1.Napriek tomu ukázal aký je vyspelý zápasník a svojimi technikami vzbudil veľký záujem divákov. V nedeľu nastúpila na tatami Čadčianska mládež. Marek Pončka, Matúš Hudec, Marek Mariak a Adam Hudec. Minulý rok Čadca doniesla domov dve pekné 5. miesta. Z tak ťažkého turnaja to bol pekný úspech. Tento rok sa však diali divy a z údivu nevychádzali ani zahraničný tréneri a pretekári.

To, čo predvádzali naši borci, pod vedením trénera Ing. Jozefa Marťáka nenechalo chladným niektorých trénerov z Ruska a Nemecka a chceli navštíviť Čadcu, ale keďže zatiaľ neporiadame turnaj v Čadci pozvali oni nás. Uvidíme čo z toho vzíde. Traja pretekári Klubu karate ZZO Čadca okúsili slávnostný ceremoniál odovzdávania cien najlepším. Adam Hudec a Marek Mariak si odniesli bronzové medaile, Marek Pončka striebornú medailu. Chceme poďakovať hlavnému sponzorovi p. Jaroslavovi Jančíkovi, ktorý sa postaral o dopravu a samozrejme mestu Čadca, ktoré je najväčším donorom Klubu karate ZZO Čadca. Bez nich by sa tento výrazný úspech nezrodil. Teraz chlapcov čaká finalové 4. kolo AKB a 15.5. vycestujú do Topolčian na hlavný vrchol sezóny 2009-2010 M-SR.

kumite ml. žiaci - 30kg

1. Viktor Vasnetshov Champion (UKR)
2. Marek Pončka ZZO Čadca (SVK)
3. Vladyslav Lysyy Ukrainian Team (UKR)
3. Artur Žurek Harasuto Karate Klub (POL)

 

kumite st. žiaci - 39kg

1. Yaroslav Berillo ERIS-N (RUS)
2. Dmytro Korniychuk Ukrainian Team (UKR)
3. Adam Hudec ZZO Čadca (SVK)
3. Dominik Mikula Wakizashi Ostrava

 

kumite st. žiaci - 45kg

1. Ahmed Lotfy Ahly Club (EGY)
2. Marcin Rajski KS Olimp Łódź (POL)
3. Marek Mariak ZZO Čadca (SVK)
3. Richard Musil KK Žilina (SVK)


 

Video-archív Českej televízie ti môžte prezrieť tu >>


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 14.05.2010