Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

III. liga: FK Čadca - Lietavská Lúčka 2:1

08.08.2010 Čadca - Po krátkej letnej príprave, ale vďaka aspoň za ňu, sme v prvom kole tretej ligy privítali doma Lietavskú Lúčku, kolektív trénera Šulgana. Lúčka dlhodobo ťaží či využíva hráčov, ktorých produkuje a ďalej už nevyužíva MŠK Žilina. Dnes bolo ťažko hovoriť vopred o papierovom favoritovi, ale priebeh zápasu a najmä držanie lopty či defenzívna taktika hostí urobila favorita z domáceho kolektívu. Ten, v porovnaní s jarnou časťou ešte II. ligy, privítal nové tváre: J. Tlelka (návrat z mládežníckeho hosťovanie v Žiline), M. Kaličák (návrat z hosťovanie z Makova, Slabý (prešiel z dorastu) a na lavičke boli ešte pripravení brankár Hlava (návrat z mládežníckeho hosťovanie v Žiline) a Grofčík (prešiel z dorastu), no a, samozrejme, navrátivší sa Rasťo Michalík.

Úvod stretnutia patril jednoznačne domácemu mužstvu. Vďačné publikum každú minútu očakávalo gól, pretože Čadca začala s chuťou a dostávala sa do množstva pološancí či vyložených „tutoviek“. Tú najväčšiu trestuhodne zahodil Lušňák a gól si určite pýtala aj Strapáčova hlavička či Kaličákove pokusy spoza šestnástky. Opakovane sa za obranu dostával zľava T. Tlelka, ale v rozhodujúcom momente nedokázal presne odcentrovať. V prvých 25 minútach mohla Čadca skórovať niekoľkokrát, no nestalo sa. Po niekoľkých nepresných loptách a pokazených akciách sa na kopačky niektorých mladých hráčov nalepila nervozita a, čo je neospravedlniteľné, mužstvo prestalo hrať v pohybe a bez aktivity a nápadu. Niežeby to Lúčka, v nedeľu verná svojmu menu - namiešala „defenzívny betón“ z kvalitného cementu - nejako zásadne využila, ale stačila malá chyba a najnebezpečnejší hráč hostí Blaščik zakončil svoje sólo rutinérskym spôsobom a poslal v 44. min. urputne brániacu Lietavskú Lúčku do vedenia - 0:1.

V druhom polčase gólom nabudení hostia vycítili svoju šancu, ale Čadca zodvihla hlavu a vytrvalo začala dobíjať Kasmanovu bránu. Gól visel na vlásku po strelách Strapáča, Lušňáka, hlavičke J. Tlelku či strele Kaličáka. Zaslúžené vyrovnanie priniesol x-tý Michalíkov roh a nekompromisná hlavička s chuťou hrajúceho Juraja Tlelku - 1:1 Po vyrovnaní sa doslova čakalo, či mladý Lojdlov tím so skúseným Michalíkom dokáže zápas otočiť. Stalo sa v 73.min. Tomáš Tlelka bol pri prieniku v pokutovom území faulovaný a Michalík, aj keď Kasman smer strely vystihol, jedenástku s prehľadom premenil - 2:1. Hostia prišli o vedenie a aj o vylúčeného Beňadika, a tak bolo viac-menej o víťazovi rozhodnuté. Zvýšiť skóre mohol po brejku Kubica, ale miesto strely volil nepresnú prihrávku.

FK Čadca: Gavlák - P. Janščo, J. Tlelka, Kmeť, Kubišta - Lušňák (Slabý), Kaličák, Michalík, T. Tlelka - Strapáč (77. Kubica), Vnuk (90. Polka)
Lietavská Lúčka : Kasman - Hluchý, Dzurňák, Pecko (Sventek), Beňadik, Macošin, Papajčík (77. Baranovič), Pleško, Belan, Hroza, Blaščik (Závodník)

rozhodovali: Čičmanec, Budáč, Jánošík, delegát SFZ Perašín
diváci: 300
ŽK: Michalík, Strapáč - Pleško
ČK: Beňadik

2. kolo 15.8. FTC Fiľakovo - FK Čadca
3. kolo 22.8. o 16.00 FK Čadca - MŠK Kysucké Nové Mesto

zdroj www.fkcadca.sk ; eg


Vytvorené: 09.08.2010