Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Žilinský samosprávny kraj obnovil turistické značenie

Žilinský samosprávny kraj obnovil turistické značenie

Na peších trasách v Kysuckých Beskydách zorientujú turistov nové smerovníky a obnovené maľované značenie. Za vyše 20-tisíc eur získaných z eurofondov majú v piatich kysuckých obciach Makov, Korňa, Zákopčie, Klokočov a Čadca pribudnúť aj informačné farebné tabule s mapami a zaujímavosťami na trasách.

Pre lepšiu orientáciu na turistických chodníkoch vydala žilinská krajská samospráva i propagačné materiály - Prepojenie kysuckých peších turistických trás s českými pešími turistickými trasami a Vrcholy, výhľady a chaty v kysuckom pohraničí. Žilinský samosprávny kraj sa tak snaží prispievať k podpore a oživeniu cestovného ruchu.

V rámci mikroprojektu z Programu cezhraničnej spolupráce SR - ČR zorganizoval Žilinský kraj a Klub českých turistov z Moravskoslezskej oblasti aj medzinárodné turistické podujatie S batohom po beskydských hrebeňoch. Na Bielom Kríži v Českej republike sa napriek daždivému počasiu zišlo v utorok zhruba štyristo slovenských a českých turistov. Po fanfárach pri chate Sulov sa prešli pamätihodnosťami na Bielom Kríži, ktorý je už 110 rokov turisticky obľúbeným miestom.

sita, ilustračné foto: -sh-


Vytvorené: 03.10.2010