Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Čadca - Zoznam kandidátov pre voľby poslancov a primátora

Čadca - Zoznam kandidátov pre voľby poslancov a primátora

Zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby poslancov a primátora v meste Čadca si môžete pozrieť vo formáte PDF. Podľa Štatistického úradu SR je k 31.05.2010 v meste Čadca 25 412 obyvateľov. Pre voľby do mestského zastupiteľstva na volebné obdobie 2010/2014 budú v meste Čadca 4 volebné obvody s celkovým počtom 25 poslancov rozdelené takto:

  • Volebný obvod č.1 Horelica - počet volených poslancov: 2
    Počet zaregistrovaných kandidátov : 13
  • Volebný obvod č.2 Čadečka, Milošová, Podzávoz - počet volených poslancov: 4
    Počet zaregistrovaných kandidátov : 19
  • Volebný obvod č.3 Čadca, Drahošanka, Rieka, Vojty - počet volených poslancov 7
    Počet zaregistrovaných kandidátov : 44
  • Volebný obvod č.4 U Hluška, U Siheľníka - počet volených poslancov 12
    Počet zaregistrovaných kandidátov : 69

O 25 poslaneckých stoličiek sa v Čadci uchádza 145 kandidátov, z nich 104 nominovali politické strany alebo koalície a 41 je nezávislých. Najviac, 23 kandidátov nominovala strana Smer-SD, 20 kandidátov postavila koalícia SDKÚ-DS - SaS, 16 ľudí v zozname kandidátov bude mať ĽS-HZDS, 13 KDH, sedem SNS, šesť Strana občianskej solidarity, štyroch Strana zelených Slovenska, troch KSS, po dvoch Most-Híd, OKS, Nová Demokracia a SDĽ a po jednom kandidátovi nominovali HZD, Konzervatívni demokrati Slovenska, Slovenská ľudová strana a Strana zelených. Predsedníčkou miestnej volebnej komisie je Mária Hikkerová (Nová Demokracia), podpredsedom František Ščury (ĽS-HZDS).

Pred štyrmi rokmi sa o post primátora Čadce uchádzali jedenásti kandidáti - Jozef Vražel (ĽS-HZDS - Smer - SNS - HZD), Milan Gura (KDH - Strana zelených - Nádej), Jozef Pohančeník, Ján Klučka, Jozef Marec, Jozef Pajer, Jaroslav Hacek, Peter Glasnák, Pavol Palubiak, Darina Halušková a František Slabý (všetci nezávislí). K volebným urnám vtedy prišlo 37 percent z 20 043 oprávnených voličov, úradujúci primátor Jozef Vražel dostal necelú tretinu všetkých hlasov, druhý Milan Gura dostal o 177 hlasov menej.

Informácie o voľbách do samospráv si môžete pozrieť tu: Komunálne voľby 2010 - 27. novembra 2010


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 19.10.2010