Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Video : Slota stiahol Belousovovú z kandidátky

Video : Slota stiahol Belousovovú z kandidátky

Čadca 24.11.2010 - Predmetom zasadnutia miestnej volebnej komisie dňa 23.11.2010 v Čadci bolo okrem iného aj vylúčenie Anny Belousovovej z kandidátnej listiny SNS na poslankyňu mestského zastupiteľstva v Čadci. Z kandidátky ju stiahol predseda strany SNS Ján Slota. Anna Belousovová zvolala dnes aj tlačovú besedu k danej téme. Miestna volebná komisia vylúčila na žiadosť strany SMER - SD dvoch ďalších kandidátov na poslancov MZ : Mgr. Pavol Pánis a Mgr. Viliam Kocúrek. Svoju kandidatúru na primátora mesta Čadca stiahol aj Mgr. Michal Trúchlik.

BELOUSOVOVÁ: Slota si SNS kúpil a šafári s ňou

Šéf národniarov na poslednú chvíľu vyškrtol Annu Belousovovú z poslaneckej kandidátky v Čadci, podľa Belousovovej je za tým osobná pomsta a ekonomické ovládnutie okresného mesta.
Čadca 24. novembra - Šéf národniarov Ján Slota na poslednú chvíľu vyškrtol Annu Belousovovú z poslaneckej kandidátky v Čadci, podľa Belousovovej je za tým osobná pomsta a ekonomické ovládnutie okresného mesta.

So svojimi kauzami, so svojimi excesmi v netriezvom stave, ak on nie je schopný sa presadiť, tak samozrejme, že využíva to, že teraz si doslova kúpil SNS a šafári s ňou. Ale to nie je národná politika. Slovenská národná strana v súčasnosti je súkromný Slotov podnik a súkromný Slotov biznis, ktorý nemôže nikto skontrolovať,“ povedala Belousovová, podľa ktorej práve kšefty Slotových nominantov v predchádzajúcej vláde a jeho vystúpenia v opitom stave pripravili SNS o percentá v parlamentných voľbách.

Slota ako keby predal SNS, tvrdí Belousovová
Slota chce podľa bývalej podpredsedníčky SNS položiť stranu na kolená, aby tak kauzy ako nástenkový tender či emisné kvóty boli zamietnuté pod koberec. „Slota ako keby predal Slovenskú národnú stranu a snaží sa ju priviesť k čo najnižším percentám. A šíria sa informácie, že to robí preto, aby sa vyvinil z prešetrovania káuz, myslím podobné kšefty a kauzy ako nástenkový tender a emisné kvóty. Takže opätovne vyzývam kompetentných, aby konali, inak sa zrejme potvrdia informácie o tom, že SNS má byť tá cena, ktorá bude zaplatená za to, aby toto bolo zamietnuté pod koberec,“ povedala Belousovová.

Podľa bývalej podpredsedníčky SNS sa Slota mimoriadne intenzívne aktivizuje a angažuje vo volebnej kampani v Čadci, ako by bojoval o život. Okrem osobnej pomsty vidí za tým aj Slotovu snahu o ekonomické ovládnutie Čadce v spojenectve s určitou miestnou lobistickou skupinou podnikateľov.

Ja som sa postavila proti skupine podnikateľov, ktorí podporujú Holeštiaka, kandidáta Smeru a SNS, a to je všetko. Masky národovectva, masky ľavice a za tým hnusný biznis. Toto odmietam. Holeštiakovu kandidatúru podporujú v Čadci aj známi podnikatelia, ktorých tu ľudia označujú ako takzvaní traja králi, ktorí okrem iného položili na kolená najväčší strojárenský podnik, bývalú automobilovú výrobu Tatrovku v Čadci. Jednoducho tí ľudia, ktorí tu pripravili o chlieb 2 500 živiteľov rodín, nemajú právo vytvárať iniciatívu za krajšiu Čadcu. A normálny národný alebo ľavicový politik by sa s nimi nestretával tak, ako sa s nimi stretáva a lobuje pán Slota, a čo je horšie, aj akože ľavicová strana Smer. Ja som na tieto súvislosti, na túto skupinu, podľa môjho názoru skupinu tunelárov, upozornila aj bývalého premiéra Roberta Fica. Pán Fico mi sľúbil, že nepríde na míting, napriek tomuto sľubu bol na mítingu a podával si ruku s jedným z týchto pánov,“ povedala Belousovová.

Voľby v Žiline by prehral
Slota ako dlhoročný bývalý primátor Žiliny prvýkrát po dvadsiatich rokoch nekandiduje na primátora či poslanca Žiliny. Podľa Belousovovej preto, lebo vedel, že by prehral. Preto sa podľa nej zameral na Čadcu, lebo tam sa môže Belousovovej pomstiť a zároveň pokračovať v kšeftoch. „A zo svojej závisti a tuposti, dovolím si povedať, mňa teraz likviduje. Ide doslova o moju politickú popravu v štýle sedemdesiatych rokov. Je mi hrozne ľúto, že Smer a SNS chce do Čadce zavádzať praktiky deväťdesiatych rokov, proste cucať z rozpočtu mesta a vyhrážať sa a likvidovať každého, kto má iný názor,“ povedala poslankyňa NR SR Anna Belousovová.

Podľa Belousovovej nastal na Slovensku čas povedať pravdu, aj keď očakáva, že z toho bude mať len ďalšie problémy. „Kľudne ma môžu žalovať za všetky slová, ktoré som povedala. Ja sa veľmi rada stretnem a budem to dokazovať,“ dodala a zároveň pripustila, že možno aj odíde z politiky. Okrem Slovenskej národnej strany stiahla z poslaneckej kandidátky do mestského zastupiteľstva v Čadci dvoch ľudí aj strana Smer-SD, ide o Viliama Kocúreka a Pavla Pánisa.

Stiahol ju sám Slota
Belousovovú písomne stiahol z kandidátky predseda SNS Ján Slota ako štatutár SNS, a to v zákonnej lehote. Volebná komisia jeho oznámenie vzala v utorok na vedomie. Anna Belousovová prišla v novembri o funkciu okresnej predsedníčky SNS v Čadci po tom, čo neuspela v kandidatúre na sneme SNS na predsedníčku strany. Na jej miesto nastúpil František Kolembus. Belousovová presadzovala na primátora Čadce v blížiacich sa komunálnych voľbách kandidáta ĽS-HZDS a nie člena SNS Pavla Holeštiaka.

Problémom je nenávisť
Belousovová nedávno pre agentúru SITA uviedla, že najväčší problém Slotu je jeho osobná nenávisť a pomsta voči nej, pretože si dovolila kandidovať na funkciu predsedníčky strany a otvorene pomenovať príčiny volebného neúspechu a krachu SNS. Príčinami podľa nej boli kauzy ako nástenkový tender, emisný tender a ďalšie, ktoré vyplávali na povrch a sú spojené s menami Slotových

Jozef Vražel z HZDS bol ako kandidát SNS na primátora Čadce podľa Belousovovej schválený celou okresnou konferenciou SNS v okrese Čadca, čo je celá členská základňa v tomto okrese. "Nebol mojím osobným nominantom. Holeštiak je osobným nominantom Slotu. V tom je rozdiel chápania demokracie a toho, čo je a nie je normálne medzi mnou a Slotom. Myslím si, že nie je normálne, aby niekto, kto ako Slota prepadol v Žiline vo voľbách na primátora, kto skončil skoro na konci vo voľbách do VÚC a kto SNS priviedol skoro z 13 percent na päť, chcel rozhodovať o tom, kto bude primátorom Čadce," vyhlásila Belousovová 11. novembra v rozhovore pre agentúru SITA.

SITA, KYSUCE.sk

Anna Belousovová prišla nedávno aj o stranícku funkciu v Čadci >>

 


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 23.11.2010 | Čitateľov: 8425