Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Dlh Čadčianskej nemocnice je 3 825 000 EUR. Pavol Holeštiak sa o post riaditeľa uchádzať nebude

Dlh Čadčianskej nemocnice je 3 825 000 EUR. Pavol Holeštiak sa o post riaditeľa uchádzať nebude

Čadca 05.05.2011 - Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci je spádová oblasť pre 126 000 obyvateľov. Nemocnica ostala bez riaditeľa po tom, čo ukončil pracovný pomer dohodou na vlastnú žiadosť. Dlhoročný riaditeľ MUDr. Jozef Kanaba pôsobil vo funkcii riaditeľa Kysuckej nemocnice s poliklinikou Čadca od 15.7.2003 - 30.4.2011 a v súčasnosti už nepôsobí ani ako lekár. Vedením nemocnice je poverený od 1.5.2011 poverený Ing. Martin Šenfeld. Výberové konanie na miesto riaditeľa bude vypísané v dobe poverenia, pričom kritériá, ktoré by mal nový riaditeľ spĺňať, sú stanovené smernicou.

Dlh nemocnice 31.3.2011 je 3 825 000 EUR (115 231 950 SK)
Aká je v súčasnosti zadlženosť Kysuckej nemocnice s poliklikinou v Čadci sme sa opýtali zriaďovateľa KNsP: "Stav záväzkov po lehote splatnosti (dlhov) k 31.3.2011 bol vo výške 3 825 000 EUR", uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Radka Kulaviaková.

Pavol Holeštiak nechce byť riaditeľom KNsP
Na našu otázku, či je pravda, že sa súčasný riaditeľ Úradu Žilinského samosprávneho kraja Pavol Holeštiak bude uchádzať o post riaditeľa Kysuckej nemocnice odpovedal nasledovne: "Nad týmito ničím nepodloženými fámami sa iba usmievam. Som rád, že sa podarilo za 2,8 mil. EUR z vlastných zdrojov ŽSK kompletne zrekonštruovať gynekologicko-pôrodnícke a novorodenecké oddelenia a tiež moderné operačné sály, ktoré slúžia obyvateľom Kysúc. Osožnejší pre našu kysuckú nemocnicu, kde mimochodom moji rodičia pracovali 40 rokov, budem na mojom doterajšom pôsobisku," povedal čadčiansky rodák Pavol Holeštiak, riaditeľ Úradu Žilinského samosprávneho kraja.

Vyhlásenie predsedu Žilinského samosprávneho kraja k vytváraniu zisku zdravotných poisťovní

Žilina, 27. apríl 2011

Som znepokojený, že minister zdravotníctva chce umožniť vytváranie si zisku súkromnými zdravotnými poisťovňami. Je to nehorázne najmä teraz, keď poisťovne hľadajú možnosti a spôsoby ako neuhradiť finančné prostriedky za poskytnutú zdravotnú starostlivosť jej poskytovateľom.

V pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sú štyri nemocnice s poliklinikou, ktoré v roku 2010 vykázali uznané nadlimitné výkony za 1,1 mil. €. Sú to výkony, ktoré bolo potrebné urobiť pre zdravie a záchranu životov pacientov v Liptove, Orave i na Kysuciach. Ani jedna z našich nemocníc nedostala uhradené tieto finančné prostriedky. Napriek tomu budú môcť poisťovne generovať zisk. O čo ide ministrovi zdravotníctva a tejto vláde, o ľudí alebo zisky poisťovní?

Preto hovoriť o zisku, jeho prerozdeľovaní či zvyšovaní je v zdravotníctve neopodstatnené a v súčasnej ekonomickej situácii neadekvátne.

Ing. Juraj Blanár
predseda Žilinského samosprávneho kraja

-sH-


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 05.05.2011