Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Ťažké zranenia utrpel vodič pri zrážke osobného vozidla s kamiónom v obci Radoľa

Ťažké zranenia utrpel vodič pri zrážke osobného vozidla s kamiónom v obci Radoľa

Radoľa 06.06.2012 - V utorok 5. júna o 17.00 hod. došlo na ceste I/11 v katastri obce Radoľa, okres Kysucké Nové Mesto k dopravnej nehode. 52 ročný vodič z Nových Zámkov viedol osobné motorové vozidlo Peugeot po ceste v smere od Čadce na Žilinu. Pri prejazde priameho úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti jazdiacim nákladným motorovým vozidlom Scania s návesom.

Jazdnú súpravu viedol 33 ročný vodič z okresu Topoľčany, ktorý sa snažil zrážke zabrániť vyhýbaním k pravému okraju cesty v svojom smere jazdy, ale zrážke už nedokázal zabrániť. Vozidlo Peugeot bolo po zrážke odhodené a skončilo v svojom jazdnom pruhu. Nákladné vozidlo zišlo vpravo mimo cestu. Pri dopravnej nehode utrpel vodič vozidla Peugeot ťažké zranenia.
Dychovou skúškou alkohol u vodiča nákladného motorového vozidla zistený nebol. U vodiča vozidla Peugeot bol nariadený odber krvi.
Na vozidlách vznikla predbežná škoda vo výške 25.200.- eur.
Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody bola cesta I/11 úplne uzavretá v čase od 17.00 hod. do 18.30 hod. Následne policajti cestnú premávku striedavo riadili v jednom jazdnom pruhu a úplne bola cesta sprejazdnená od 20.00 hod. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom objasňovania, uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

foto: KRPZ Žilina

Kamión sa zrazil s osobným autom v obci Radoľa. Zraneného vodiča museli vystrihovať

Kysucké Nové Mesto / Radoľa 06.06.2012 - Iba päť dní po vážnej tragickej dopravnej nehode v Krásne nad Kysucou prišla ďalšia vážna dopravná nehoda. Dňa 5. 6. 2012 o 17:07 hod. boli hasiči z Kysuckého Nového Mesta vyslaní do obce Radoľa k dopravnej nehode osobného motorového vozidla s kamiónom. Hasiči po príjazde zistili, že kamión sa nachádza mimo vozovky v priekope, vodič však našťastie žiadne zranenia neutrpel. Osobné motorové vozidlo sa nachádzalo na vozovke, pričom vodič bol v aute zakliesnený. Hasiči najskôr pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia otvorili predné dvere, aby umožnili záchrannej zdravotnej službe ošetriť zranenú osobu.

Následne pokračovali vo vyslobodzovaní tejto osoby až dokým ju nebolo možné z vozidla vytiahnuť. Zranenú osobu spolu s osádkou záchrannej zdravotnej služby zastabilizovali a naložili do záchranky.

Kamión skočil v priekope

Kamión skočil v priekope

Hasiči prenechali starostlivosť o zranenú osobu zdravotníkom a venovali sa úprave a sprejazdneniu vozovky v jednom jazdnom pruhu. Posypom osetrili uniknuté prevádzkové kvapaliny a skontrolovali aj možné miesta úniku prevádzkových kvapalín z kamiónu, ku ktorým našťastie nedošlo. Po zdokumentovaní nehody hasiči na žiadosť polície sprejazdnili jeden jazdný pruh odstránením úlomkov z áut z vozovky a počas vyťahovania kamiónu z priekopy odťahovou službou kontrolovali, či nedochádza k úniku prevádzkových kvapalín. Po vykonaní všetkých potrebných činností sa vrátili späť na hasičskú stanicu.

foto: HaZZ

Tragická nehoda v Krásne nad Kysucou očami hasičov + foto


Fotogaléria k článku :

dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-6.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-5.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-4.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-3.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-2.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-1.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-14.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-13.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-12.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-11.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-10.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-9.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-8.jpg
dopravna-nehoda-radola-kysucke-nove-mesto-2012-7.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 06.06.2012