Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Karatista Vladimír Jarabica vybojoval v Prievidzi zlatú medailu

Karatista Vladimír Jarabica vybojoval v Prievidzi zlatú medailu

Stará Bystrica 19.10.2012 - Karate klub Stará Bystrica sa 13.10.2012 zúčastnil na prvej súťaži tejto sezóny. Športová hala v Prievidzi pojala mnoho karatistov v nie práve najlepšie organizovanej súťaži. Po problémoch v systéme a niekoľko hodinovom čakaní sa na radu dostali zápasníci z klubu Starej Bystrice. Najprv sa predstavil Vladimír Jarabica, prvýkrát povinne v kategórii muži do 78kg. Po dvoch víťazných súbojoch si na krku odniesol zlatú medailu.

V súťaži sa predstavila aj Tatiana Čierňavová, bohužiaľ bez vvýranejšieho úspechu. Matej Smolka sa rozhodol skúsiť až dve kategórie. Po prvotnom oťukávaní sa rozbehol a zápasil na veľmi dobrej úrovni. Na jeho skúsenejších súperov to však nestačilo a tak má len ďalšiu motiváciu k tréningu. Roman Šustek odchádzal sklamaný, keď ho hneď po prvom nešťastnom údere vylúčili. Prvýkrát sa na tatami objavila aj Patrícia Kuricová, ktorá má dobré predpoklady svoje výkony v budúcnosti zlepšiť.

Na záver zápasil najmladší člen výpravy Lukáš Kubičina. Šlo mu to skvele, keď vyhrával o tri body, no napokon po nie práve najspravodlivejšom rozhodnutí rozhodcu bol vylúčený. Nebyť toho verdiktu, určite by si odniesol medailu. Zo súťaže odchádzalo družstvo karatistov so zmiešanými pocitmi z dlhého čakania, pokulhávajúcej organizácie a rozporuplných verdiktov rozhodcov, no do budúcnosti dúfajú v lepšie úspechy a ďalšie medailové umiestnenia.

foto: J. Knapec
 


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 19.10.2012