Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Karatisti zo Starej Bystrice vybojovali 8 medailí

Karatisti zo Starej Bystrice vybojovali 8 medailí

Stará Bystrica 28.10.2012 - V sobotu, 24. novembra sa uskutočnila úspešná výprava na súťaž 2. kola pohára federácie vo Veľkom Krtíši. Karatisti z klubu Starej Bystrice si odniesli osem medailí.
Náš výstup odštartoval najmladší pretekár, Lukáš Kubičina. V prvých dvoch zápasoch s prehľadom vyhral. V treťom, hoci bol technicky výrazne zdatnejší, sa to už nepodarilo. Obsadil 2. miesto v kategórii chlapci 6-9 rokov. Tatiana Čierňavová vyhrala svoj prvý zápas a taktiež skončila druhá v kategórii dievčatá 12-13 rokov -160cm.

Aj Sabína Pretáková mala na konte jeden víťazný zápas, čo ju zaradilo na 2. miesto v kategórii dievčatá 14-17 rokov - 55kg. V rovnakej kategórii sme mali ešte dve pretekárky. Patrícia Kuricová porazila Máriu Šipulovú a odniesla si bronz.

Jediné zlato získal Vladimír Jarabica. Už na druhej súťaži v rade vyhral kategóriu muži do 78kg. Napokon prišla naša najviac obsadená kategória, chlapci 14-17 rokov. V zápasoch bez rozdielu hmotnosti (BRH) sa umiestnil Roman Šustek ako druhý. Takisto získal aj tretie miesto v kategórii do 70kg.

Karatisti zo Starej Bystrice vybojovali 8 medailí

Vedľa neho sa na stupienok víťazov postavil aj Stanislav Kubičina, so striebrom na krku. Naprázdno odišiel Matej Smolka, ktorý zápasil aj v BRH aj v kategórii nad 70kg. Po ťažkom kope do rebier už nemohol dať do súbojov všetko. V BRH sa neumiestnil a v druhej kategórii nešťastne skončil na štvrtom mieste.
Pre karate klub Stará Bystrica to bola úspešná súťaž. No určite máme veľkú motiváciu k tréningu, aby sa pekné striebro premenilo na vytúžené zlato, informoval Vladimír Jarabica.


Kategória: ŠPORT TOP | Vytvorené: 28.11.2012