Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Už som sa oženil, už je darmo, to je nedeľný program v skanzene vo Vychylovke

Už som sa oženil, už je darmo, to je nedeľný program v skanzene vo Vychylovke

Nová Bystrica 14.06.2017 - „Už som sa oženil, už je darmo“ je názov kultúrneho programu, ktorý nám priblíži svadobné tradície a zvyky počas tohto významného obradu. Svadobné piesne, tance, a obrad čepčenia v podaní Folklórneho súboru Oprášené krpce zo Žiliny si môžete pozrieť 18. júna 2017 v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica.

Skanzen v Novej Bystrici - Vychylovke je stálou expozíciou v prírode, ktorá je jednou z najrozsiahlejších na Slovensku. Expozícia dokumentuje a približuje spôsob života a kultúry kysuckého ľudu v minulosti, ktorých neodmysliteľnou súčasťou bola aj svadba. V tradičnom roľníckom spoločenstve na Slovensku sa uzavretiu manželstva a založeniu novej rodiny pripisoval veľký význam.

Program začína o 13.30 hod. na pódiu pri objekte Krčma z Korne. Ponúkame Vám jazdu vláčikom na Historickej lesnej úvraťovej železnici a jazdu drezinou, na ktorú je potrebné sa telefonicky objednať, č. t.: 00421/41/4397219. V objekte Raganov mlyn je sprístupnená výstava detských výtvarných prác „Bol raz jeden skanzen“ a v Stanici Skanzen sa nachádza stála expozícia „Krása ľudového kroja“ zo zbierok Anny Mikušcovej. Príjemný pobyt v prírode a veľa skvelých zážitkov Vám praje Kysucké múzeum v Čadci a jeho zriaďovateľ Žilinský samosprávny kraj, uviedla Darina Hnidková z Kysuckého múzea v Čadci.


Fotogaléria k článku :

fs-racan-z-oscadnice-2017-1.jpg
fs-racan-z-oscadnice-2017-3.jpg
fs-racan-z-oscadnice-2017-2.jpg
Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 14.06.2017