Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Koronavírus: V Čadci pribudlo 7 pozitívne testovaných ľudí

Koronavírus: V Čadci pribudlo 7 pozitívne testovaných ľudí

Čadca 24.06.2020 - V utorok pribudlo 18 ľudí s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19. Celkovo sa urobilo uplynulý deň 1257 vyšetrení na nový koronavírus. Pacienti s pozitívnym výsledkom za včerajší deň pochádzajú z okresov Čadca (7 ľudí), Brezno (3), Košice (2), Revúca (2), Žilina (1), Liptovský Mikuláš (1), Spišská Nová Ves (1), Banská Bystrica (1). 
V Čadci ide o 7 pozitívne testovaných ľudí. „Ide o dohľadávané kontakty, na základe predchádzajúcich pozitívnych testovaní v tomto regióne... V Čadci je pravdepodobnosť, že to má súvis s infikovanými baníkmi z českej Karvinej,“ upresňuje minister zdravotníctva. 

„V prípade pozitívnych osôb na ochorenie COVID-19 sú zabezpečené všetky potrebné protiepidemické opatrenia s cieľom efektívne zamedziť šíreniu ochorenia. Regionálne úrady verejného zdravotníctva vyhľadúvajú priame kontakty nakazených, tí sa následne testujú na koronavírus, pri úzkych kontaktoch je nariadená domáca izolácia, situáciu máme pod kontrolou,“ povedal šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí.
 
Čo sa týka Čadce, kde je najviac prípadov, Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Čadci spolupracuje pri protiepidemických opatreniach so samosprávou, vyšším územným celkom a so školami v Čadci a Krásne nad Kysucou, ktoré sú z preventívnych dôvodov zatvorené. „Ohniská nákazy sú podchytené,“ potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí.
 
Nárast počtu pozitívnych prípadov bol očakávaný, ochorenia pribúdajú v rámci monitorovaných a podchytených ohnísk nákazy. Ľudia v regiónoch sú zo strany hygienikov informovaní o potrebe dodržiavania všetkých potrebných a hygienických opatrení.
 
Sumárne čísla hovoria o tom, že na Slovensku sa doteraz urobilo spolu celkovo 203 911 ukončených vyšetrení na Covid-19, celkový počet pacientov s pozitívnym výsledkom je na Slovensku doteraz 1607, z toho 1448 ľudí sa už vyliečilo.

V okrese Čadca evidujú päť prípadov nákazy novým koronavírusom

Čadca 23. júna (TASR) - Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Čadci momentálne eviduje štyri prípady nákazy novým koronavírusom v Čadci a jeden prípad v Krásne nad Kysucou. Podľa regionálnej hygieničky Xénie Lukáčovej nariadili všetkým osobám karanténne opatrenia.

V spolupráci s vedením škôl, zriaďovateľom a v súčinnosti s vyšším územným celkom (VÚC) zabezpečujeme čo najrýchlejšie vyšetrenie osôb podozrivých z nákazy. Ide o osoby, ktoré boli v úzkom kontakte s pozitívnymi potvrdenými osobami - personál školy, deti a ďalšie hlásené úzke kontakty," informovala regionálna hygienička.

Doplnila, že prostredníctvom miesta mobilného odberu v Čadci vyšetria dospelé osoby. "Keďže ide aj o vyšetrenie detskej populácie, zabezpečujeme ho v spolupráci s VÚC mobilnou odberovou jednotkou. Postupy na zamedzenie šírenia sa prijímajú v úzkej súčinnosti s mestom Čadca ako zriaďovateľom školských zariadení," uviedla Lukáčová.

"O dodržaní hygienických opatrení informujeme verejnosť nepretržite telefonicky a prostredníctvom webových stránok RÚVZ v Čadci, ÚVZ SR a Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR,“ dodala regionálna hygienička.

V Čadci zatvorili školy pre nákazu novým koronavírusom

Čadca/Krásno nad Kysucou 22. júna (TASR) - Pre potvrdené prípady nákazy novým koronavírusom zatvorili v Čadci Základnú školu M. R. Štefánika, Materskú školu Fraňa Kráľa, obidve základné umelecké školy a v Krásne nad Kysucou ZŠ s MŠ Krásno nad Kysucou – Kalinov. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.

V Čadci zasadal v pondelok ráno krízový štáb, ktorý odporučil prerušiť vyučovanie do odvolania.

V Krásne nad Kysucou sa cez víkend potvrdila nákaza ochorením COVID-19 u obyvateľky mestskej časti Kalinov.

Mesto a RÚVZ prijali preventívne opatrenia proti ďalšiemu šíreniu nákazy, kým budú známe výsledky testovania všetkých osôb, s ktorými prišla do styku. V súčasnosti je hospitalizovaná v zdravotníckom zariadení. V spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom dezinfikujeme všetky verejné priestory dotknutej mestskej časti. Zároveň upozorňujeme obyvateľov, aby boli opatrní a dodržiavali všetky opatrenia ÚVZ SR," vyzvalo mesto na internetovej stránke.


Kategória: TOP Článok | Vytvorené: 24.06.2020