Región Kysuce - foto Stanislav Hulita
Tipy, články, foto, video pošli na redakcia@kysuce.sk

Proti rušeniu železničných spojov na Kysuciach už spustili petíciu

Proti rušeniu železničných spojov na Kysuciach už spustili petíciu

14.02.2011 - ZSSK aktuálne sa uvažuje o zastavení dopravy na 8 tratiach, čo znamená spolu zrušenie 70 spojov. Ďalej sa počíta, že bude na existujúcich tratiach zastavených cca 150 vybraných spojov. Potom sú pripravované obmedzenia v úsekoch, to znamená skrátenie niektorých trás oproti súčasným. A ešte sú vytipované spoje, kde budú obmedzenia časové, to znamená, že nepôjdu ako doposiaľ plný počet dní do týždňa, ale iba časť dní. Spolu by to všetko dohromady malo priniesť úsporu cca 1,6 mil. vlakokilometrov.

Pri vyberaní spojov na zastavenie dopravy bola rozhodujúcim kritériom ich obsadenosť a možnosť náhrady autobusovou dopravou. Opatrenia sú súčasťou ozdravovania ZSSK a revitalizačného programu železničného sektora, informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. (ZSSK) Alexander Buzinkay.

Zachrániť vlakové spoje sa snažia aj starostovia a primátori, spustili petíciu

Na rokovaní Snemu ZMOK, konaného 25.1.2011 v Čadci bolo prijaté uznesenie na zadanie petičnej akcie na zachovanie regionálnych železničných tratí na Kysuciach. Petícia by mala byť zverejnená na web stránkach jednotlivých miest a obci.

Petícia za zachovanie osobnej prepravy na regionálnych železničných tratiach Čadca - Makov a Čadca - Skalité - Sťiahnuť  PDF v prílohe

Informačný servis k téme :


Vytvorené: 15.02.2011